«Ar gardu muti» tirdziņš popularizēs mājražotājus Vidzemē

Lai atbalstītu un popularizētu mājražotājus Vidzemē, Valmiermuižas kultūras biedrība organizēs ikmēneša tirdziņu – pikniku “Ar gardu muti Valmiermuižā”. Pirmais tirdziņš notiks šā gada 12.maijā Valmiermuižas pils parkā, kas atrodas līdzās „Valmiermuižas alus” darītavai. Tirdziņš notiks no pulksten 11:00 līdz 18:00, un tajā dalību apstiprinājuši jau vairāk kā 40 mājražotāju un amatnieku. Līdztekus andelei norisināsies arī radošās darbnīcas un atrakcijas visai ģimenei, un pulksten 17:00 pasākumu noslēgs grupas “Gaujarts” koncerts.

Ikmēneša tirdziņš mājražotāju atbalstam

Mājražotājam vienam pašam ir grūti reklamēt un tirgot savu produkciju, tādēļ ikmēneša tirdziņš „Ar gardu muti Valmiermuižā” iecerēts kā vieta, kur Vidzemes mājražotājiem nākt kopā un popularizēt savu preci. „Aicinām mājražotājus neturēt sveci zem pūra un tirdziņos celt galdā savus gardumus, kas ikdienā pircējiem veikalos nav pieejami, bet ir ļoti garšīgi un gatavoti no vietējām, dabīgām sastāvdaļām”, stāsta tirdziņa rīkotāja un Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāja Zane Kaķe. „Ceram, ka tirdziņa iedvesmoti arvien vairāk cilvēku izlems kļūt par mājražotājiem un dalībnieku skaits un piedāvātā garšu daudzveidība ar katru mēnesi augs”, ieceres atklāj Zane Kaķe.

Lustīga maltīte zaļumos visai ģimenei

Apmeklētāju vēderpriekam tirdziņš „Ar gardu muti Valmiermuižā” piedāvās izmeklētus produktus dažādām gaumēm – plašu mājas sieru klāstu, mājas ceptu rupjmaizi un saldskābmaizi, dūmotas zivis, mājas un meža gaļas kūpinājumus, asinsdesas, kaņepju aizdaru, lauku olas, pavasara zaļumus, biezpienu, jogurtus, sulas, ievārījumus, biezeņus, augļu un ogu sukādes, dzīvo alu, mājas vīnu, medu, zāļu tējas, garšvielas, kēksus, kūkas, konfektes un citus labumus. Iegādātos mājražotāju gardumus būs iespēja turpat uz vietas pils parkā zem ozoliem arī nobaudīt, turklāt plānots, ka pikniku bagātinās arī izbraukumu kafejnīcas un restorāni no Valmieras apkārtnes. Līdz ar ēdamlietām pirmā tirdziņa piedāvājumu daudzveidīgāku darīs arī neparasti raibā māla trauki, klūgu groziņi, priekšauti, pudeļu stikla trauki, koka rotaļlietas un citi vietējo amatnieku darinājumi.

Kārtīgā tirgū neiztrūkst arī lustes un atrakcijas, tādēļ visas dienas garumā Valmiermuižas pils parkā būs spēles un darbnīcas visai ģimenei, kalējs un audēja ierādīs savus arodus, bet mazākos tirgus apmeklētājus izvizinās ponijs. Par lustīgu atmosfēru rūpēsies Valmieras, Burtnieku, Kocēnu un Beverīnas dziedātāji un muzikanti, bet pasākuma noslēgumā uz skatuves kāps grupa „Gaujarts”.

Valmieras apkārtnes vasaras tūrisma sezonas atklāšana

Tirdziņš – pikniks „Ar gardu muti Valmiermuižā” papildinās 12.maija Valmieras apkārtnes vasaras tūrisma sezonas atklāšanu, ko ievadīs, iespējams, smeķīgākais laivu maršs „Abuls – Gauja” starp Brenguļu un Valmiermuižas alus darītavu. Piknika laikā Valmiermuižas pils parkā notiks laivu marša dalībnieku apbalvošana, kā arī visi pasākuma dalībnieki varēs plašāk uzzināt par plānotajiem vasaras tūrisma jaunumiem Valmieras apkārtnē.

Pasākuma rīkotāji un atbalstītāji

„Ar gardu muti Valmiermuižā” tirdziņu – pikniku organizē Valmiermuižas kultūras biedrība sadarbībā ar Burtnieku novada pašvaldību. Pasākumu atbalsta „Valmiermuižas alus” un Valmieras pilsētas pašvaldība. Valmiermuižas kultūras biedrība ir izveidota šā gada martā ar mērķi attīstīt kultūras tūrismu Valmiermuižā un tās apkārtnē. Tirdziņš “Ar gardu muti Valmiermuižā” ir pirmais biedrības organizētais projekts.

Vairāk informācijas par tirdziņu: www.gardumuti.lv, www.twitter.com/gardumuti

Plašāk par Valmieras apkārtnes vasaras tūrisma sezonas atklāšanu: www.visit.valmiera.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45168591sec.