Rīgas restorāni un pasākumu rīkotāji izjūt ievērojamu tūristu pieplūdumu

Vasaras tūrisma sezona Rīgā norit ar ievērojamu viesu skaita pieplūdumu - gada pirmajos septiņos mēnešos Rīgas tūrisma informācijas centrus apmeklējuši gandrīz 150 tūkstoši viesi, no kuriem visvairāk bijuši tūristi no Krievijas un Vācijas.  Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šovasar pilsētas ārzemju viesi vairāk interesējas tieši par pilsētā notiekošajiem pasākumiem un maltītēm restorānos.

"Nemainīga ir tūristu interese par populārākajiem apskates objektiem un muzejiem, taču šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir pieaugusi viesu interese par restorāniem. Viesu interesējas gan par latviešu tradicionālo, gan  mūsdienu virtuvi. Būtiski, ka šogad pieaugusi interese par izsmalcinātākiem restorāniem – ārvalstu viesi ir gatavi maksāt vairāk par kvalitatīvu maltīti", stāsta RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Lai iegūtu informāciju par Rīgā notiekošajiem pasākumiem, tūrisma informācijas centros vēršas ne tikai ārvalstu tūristi, bet arī Latvijas iedzīvotāji. Šajā sezonā sasniegts arī jauns portāla LiveRiga.com apmeklētāju rekords – jūnijā un jūlijā portālā informāciju par Rīgu meklējuši vairāk nekā 400 tūkstoši unikālu apmeklētāju. Arī portāla apmeklējuma dati liecina par pieaugošu interesi par Rīgas restorāniem, naktsdzīvi un pasākumiem.

"Pavāru kluba" un Restorāna "Burkāns" pārstāve Inese Vicupa: "Tendenci, ka mūsu apmeklētāju vidū ir liels ārvalstu viesu īpatsvars, novērojam jau vairākus gadus pēc kārtas, taču šogad tas redzams īpaši izteikti, un īpaši gribu atzīmēt tūristu skaita pieaugumu no Krievijas. Vidējā summa, cik ārvalstu viesis atstāj vienā apmeklējuma reizē ir 20 - 25 LVL. Acīmredzot, pilsētas pārdomātās mārketinga aktivitātes, reklamējot Rīgu kā gardēžu galvaspilsētu,  ir nesušas augļus."

Līdzīgi kā iepriekšējos gados saglabājas liela interese par vienas dienas ekskursijām uz Jūrmalu, Siguldu un Rundāles pili, jo uz šīm vietām ir salīdzinoši viegli un ātri nokļūt, izmantojot gan sabiedrisko transportu, gan vairāku uzņēmumu piedāvātās ekskursijas.

Šovasar arvien biežāki novēroti gadījumi, kad tūristi ierodas Rīgā bez iepriekšējas rezervācijas viesnīcā un vēlas rezervēt viesnīcu ar tūrisma informācijas centra konsultantu palīdzību, taču brīvas vietas Rīgas centra viesnīcās nav pieejamas. Visvairāk šādu gadījumu bijis nedēļas nogalēs un dienās, kad Rīgā notiek lieli pasākumi.

Rīgas tūrisma informācijas centru apkopotās viesu atsauksmes ir pozitīvas – visbiežāk tūristi slavē pilsētas skaistumu, kā arī laipno apkalpošanu un plašo bezmaksas informatīvo materiālu klāstu. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, samazinājies arī tūristu sūdzību skaits.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Sestdien Sama modināšanas svētki Aizkraukles novada TIC
Apmeklētājus īpaši piesaistīs viduslaiku un Kokneses biedrību organizētās aktivitātes, gadatirgus, koncerti un darbnīcas kurās darboties būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75632095sec.