Maltīte drosmīgajiem: 7 neparasti un, iespējams, šķebinoši pasaules ēdieni

Dzīve pavisam noteikti ir pārāk īsa, lai pieturētos pie vienveidīgas ēdienkartes. Taču vai jūs uzdrīkstētos baudīt tauriņu kūniņām pildītu sieru vai trīs gadus puvušas zivis?

Lūk, dažas maltītes tiem ceļotājiem, kuri sevi uzskata par pārgalvjiem arī pie pusdienu galda.

Prahoka – Kambodža

Kur teikts, ka jāēd pēc iespējas svaigākas zivis? Šis khmeru tradicionālais ēdiens, kurš tiek dēvēts par prahoku, būtībā ir trīs gadus puvušas zivis. Kamēr gaidīsiet savu porciju, varat paviesoties leģendārajā Angkorvatas templī.

Dzīvas čūskas sirds – Vjetnama

Mēdz teikt, ka francūži gatavi nobaudīt teju jebko, tomēr šķiet, ka šim kumosam pat drosmīgākie ēdāji būtu spiesti gatavoties gadiem ilgi. Dodieties uz Hanoju, lai nogaršotu vēl pukstošu čūskas sirdi, kura tiek pasniegta rietumniekiem itin grūti pieņemamā manierē.

Case Marzu – Sardīnija, Itālija

Lai sasniegtu pareizo fermentācijas stadiju, kas tuva trūdēšanai, viena Case Marzu šķirnes siera rituļa tapšanas procesā piedalās tūkstošiem kūniņu, kuras palīdz samazināt tauku saturu produktā.

Cepta jūras cūciņa – Peru/Bolīvija/Kolumbija

Rietumos itin iecienītais mājdzīvnieks, kurš Dienvidamerikas zemēs tiek dēvēts arī par cuy, tiek atzīts par gardu esam. Delikatešu cienītāji to pielīdzina truša gaļai, un tā satur daudz olbaltumvielu, bet maz tauku un holesterīna.

Haggis – Lankašīra, Lielbritānija

Šī tradicionālā skotu ēdiena izcelsme tiek apspriesta itin bieži. Kurš gan būtu domājis, ka aitas kuņģī vārīta sirds, aknas un plaušas garšo tik lieliski?

Escamoles – Meksika

Liometopum ģints skudru kūniņu masu jeb escamoles konsistences ziņā bieži pielīdzina visparastākajam biezpienam. Ēdiens, kurš nereti tiek dēvēts arī par "skudru kaviāru", ir kvalitatīvs olbaltumvielu un ogļhidrātu avots. Tam piemīt maiga, sviestaina, riekstiem līdzīga garša.

Gadsimta olas – Ķīna

"Gadsimta olas" (arī "tūkstošgades olas" jeb pidan) (attēlā) ir paipalu, pīļu vai vistu olas, kuras vairākus mēnešus glabātas pelnu, māla un sāls maisījumā. Šajā procesā olu baltumi pārvēršas želejveidīgā biezenī, savukārt dzeltenumi iegūst zaļganu nokrāsu. Gatavas "gadsimta olas" izdala spēcīgu sēra un amonjaka smaku, un tām ir īpaši izteikta, bagātīga garša.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4.maijā pl.17.00 Valmieras KC jauniešu deju kolektīvs “Sadancis” aicina uz svētku koncertu “Jaunieši Valmierai"Valmieras Kultūras centrā. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21952105sec.