Ko pasniegt Neatkarības dienas svētku galdā, idejas sniedz Hotel Dinaburg restorāna vadītāja

Visiem zināms, kādus ēdienus latvieši gatavo Lieldienās, Līgo svētkos un Ziemassvētkos, tomēr ne visiem ir idejas, ko likt galdā par godu Neatkarības dienai. Travelnews.lv sazinājās ar Daugavpils viesnīcas Hotel Dinaburg restorāna vadītāju Regīnu Rozovu, lai uzzinātu viņas idejas, ko pasniegt ciemiņiem un ģimenei Latvijas 95. dzimšanas dienā.

"Tā kā Neatkarības diena ir valsts svētki, uz galda vēlētos redzēt gan ko tradicionālu, gan ko rudenīgu. Apvienojot gan tradicionālās vērtības, gan rudenīgās noskaņas, Travelnews.lv lasītājiem par godu svētkiem ieteiktu pagatavot "Latgaļu ligzdiņas", "Svētku ķīseli ar žāvētiem augļiem" un "Rabarberu kvasu"," ar idejām dalās Hotel Dinaburg restorāna vadītāja.


Regīna Rozova turpina: ""Latgaļu ligzdiņas" ir aukstā uzkoda latgaliešu stilā. Tā ir maiga teļa gaļas fileja, kas pildīta ar vārītu olu un tiek pasniegta ar cherry tomātiem, kas pildīti ar baltiem mājas mārrutkiem un mājas lečo mērci. Šī uzkoda sader kopā ar sarkano vīnu. Iesaku Gruzijas vīnu šķirnes, piemēram, Khvanchkara vīnu."

Par Neatkarības dienas desertu Regīna ir izvēlējusies vienu no viņas vecmāmiņas receptēm. "Žāvētie augļi ir dabīgs produkts un savdabīgs kārums ar vērtīgiem mikroelementiem, tādēļ aicinu pagatavot svētku ķīseli ar žāvētiem augļiem, kanēli un paštaisīto putukrējumu."


No plašā dzērienu klāsta, Regīna Rozova iesaka pagatavot "Rabarberu kvasu", ko viņa ir īpaši iemīļojusi. Hotel Dinaburg restorāna vadītāja stāsta, ka kvass ir viegli pagatavojams, turklāt garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tā pagatavošanai nepieciešams vien rabarbers, ūdens, cukurs un raugs.

"No visas sirds sveicu visus Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienā!" tā restorāna vadītāja Regīna Rozova.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.hoteldinaburg.lv



 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56383705sec.