Le Dome šefpavārs cienā ar recepti «Vārīta krēma un ogu groziņpīrāgs»

Par restorāna Le Dome virtuvi atbildīgais Māris Astičs ir ilggadējs Pavāru kluba biedrs, unikālu recepšu izgudrotājs, nenogurdināms eksperimentētājs un pieredzējis mednieks. Savulaik viņš piedalījās Le Dome atvēršanā, vēlāk gatavoja labākajos Rīgas restorānos un uzvarēja pavāru konkursos. "Vienā un tajā pašā upē var iekāpt tik reižu, cik vēlies", reiz apgalvoja Māris un atgriezās Le Dome.

Šajā reizē restorāna Le Dome šefpavārs Māris Astičs cienā ar deserta recepti Vārīta krēma un ogu groziņpīrāgs. Šefpavārs Māris dod arī īpašu noradījumu deserta pasniegšanai - tas jāpasniedz ar īpaši pavasarīgi siltu smaidu.... Lai izdodas!

Daudzums: 8 porcijām.

Sastāvdaļas:

Piens 500 ml;

Olas 4 gb;

DanSukker cukurs 100 g;

DanSukker Vaniļas cukurs 1 tējkarote;

Milti 3.5 ēdamkarotes;

Sviests 100 g;

Citronu sula 15 ml.

Pagatavošana:

2/3 piena ielej katliņā un liek vārīties. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri sakuļ. Olu masai pievieno miltus un kārtīgi puto. Pielej 1/3 piena un atkal sakuļ. Kad piens uzvārījies, pienā iekuļ olu - miltu masu. Uz mazas uguns masu karsē, pastāvīgi maisot. Vāra, līdz sāk sabiezēt. Jāvāra uz ļoti mazas uguns, jo krēmam piemīt īpašība - ātri piedegt. Kad krēms kļuvis biezs, to liek bļodā ledus peldē un strauji atdzesē. Siltu sviestu sakuļ, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un atkal sakuļ, līdz sviests paliek gaišs. Pa porcijām aukstā krēmā iekuļ sviestu un citronu sulu. Krēmu noliek vēsumā.

Smilšu mīkla:

Sviests 100 g;

DanSukker Cukurs 100 g;

Milti 200 g;

Ola 1/2 gb.

Sviestam pievieno cukuru un masu maisa līdz cukurs ir izkusis un iegūta viendabīga masa. Pievieno miltus un olu. Mīklu mīca līdz viendabīgai konsistencei. Nedaudz atdzesē un liek groziņu formās. Cep 180 grādos zeltaini brūnus groziņus, atdzesē.

Groziņos iekšpusi iesmērē ar izkausētu šokolādi, pilda vārīto krēmu un virspusē liek ogas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2824719sec.