Veselīgas diētas dažādās pasaules valstīs

Daudziem jaunā gada apņemšanās ir labs veids, kā uzlabot savu pašsajūtu. Piekopjot veselīgu dzīvesveidu, cilvēki visā pasaulē cenšas ievērot arī diētas, izvēloties ēst veselīgi. Iepazīsties ar piecām diētām, kas iemantojušas popularitāti daudzu cilvēku vidū visā pasaulē.

Vidusjūras diēta

Vidusjūra ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem pasaulē, tādēļ nav brīnums, ka uzturs, ko lieto valstīs šajā reģionā, ir ļoti veselīgs un daudziem pievilcīgs. Pirmo reizi šī diēta tika publicēta 1975. gadā, kas jo īpaši tika ievērota Grieķijā, Itālijas dienvidos un Spānijā, lai samazinātu sirds un asinsvadu slimības, kā arī noturētu veselīgu svaru. Šī diēta ir vienkārša un rada spēcīgu pieradumu. Olīveļļa, svaigi augļi, dārzeņi, garšaugi, zivis, jūras veltes, sarkanvīns un mājputni ir ēdienkartes pamatā. Vietējiem Vidusjūras iedzīvotājiem sezona tās ievērošanai ir salīdzinoši regulāra, jo laika apstākļi tai ir labvēlīgi, lai produkti vienmēr ir svaigi.

Skandināvu diēta

Skandināvus, šķiet raksturo visi standarti, kas tos veido par vienu no labāko valstu reģionu pasaulē – dāsna sociālā sistēma, modes diktēšana un ar skaistumu apveltīti iedzīvotāji. Arī diēta, ko tie ievēro, var pretendēt uz vienu no populārākajām. Tajā iekļauti graudaugi (auzas, rudzi), sakņaugi (rāceņi, pastinaki, bietes), zivis (siļķes, laši, skumbrijas) un zema tauku satura piens. Šai diētai ir neliela līdzība ar Vidusjūras diētu, jo pamatā tiek izvēlēti reģionam atbilstoši un sezonāli ēdieni.

Japānas salas Okinavas (Okinawan) diēta

Salu ķēde, kas pieder Japānai, ir ievērojama ar tropisku klimatu un reibinoši skaistām pludmalēm. Tomēr tā atšķiras no Japānas cietzemes gan kultūras, gan virtuves ziņā. Diētas pamatā ir pašmāju dārzeņi, piemēram, saldie purpura kartupeļi un rūgtā melone, graudaugi, un augļi, kas veido aptuveni 70 % no diētas. To papildina arī jūraszāles un soja, kā arī rīsi, tiesa gan – tos izmanto mazākās porcijās, kā ierasts pārējā Japānas daļā. Šāda ēdiena veida izvēle, kas ir ar kalorijām pietiekamā daudzumā, lai nodrošinātu veselīgu svaru, paildzina mūžu un samazina cukura līmeni asinīs. Šāda uztura piekopšana salas iedzīvotājus padarījusi par daļu, kur ir vismazākais risks kuņģa vēža saslimstībai un prostatai.

Franču diēta

Lai arī Francijas virtuvei raksturīga gastronomiskā izvirtība, šī diēta pierāda, ka ēdot arī sātīgus un gardus ēdienus mazākās devās, svars paliek nemainīgs un pat pazeminās. Francūži patiešām nespēj atteikties no šokolādes un siera, bet porcijas izmērs ir krietni mazāks, kā ierasts citviet pasaulē. Un šajā valstī reti izvēlas uzkodas, ar ko panašķēties , kad kārojas. Mērens vīna daudzums, kas raksturīgs šai diētai, papildinājumā ar sieru, samazina sirds un asinsvadu slimību risku.

Āzijas diēta

Šī ēdienu paradumu tendence nav attiecināma tikai uz vienu valsti, bet gan daudzām Āzijas vietām – Bangladeša, Ķīna, Indija, Indonēzija Japāna, Laosa, Malaizija, Mongolija, Mjanma, Nepāla, Ziemeļkoreja, Dienvidkoreja, Filipīnas, Singapūra, Taivāna, Taizeme un Vjetnama. Šī diēta minētajās valstīs kļuva populāra 1995. gadā, kad uztura piramīdas pamatā tika izvirzītas nūdeles, rīsi, pilngraudi, kuriem nākamajā posmā seko augļi, dārzeņi, sēklas un rieksti. Un retāk (aptuveni reizi mēnesī) tiek izmantota sarkanā gaļa. Tās vietā biežāk patērē zivis, vēžveidīgos produktus, kā arī piena produktus. Katru dienu ieteicams ievērot arī fizisku slodzi, kas kombinācijā ar minēto uzturu, sniedz lieliskas auguma aprises, kā arī samazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, salīdzinājumā ar Rietumvalstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24420285sec.