BBC: Avarē privāta lidmašīna, «Vagner» vadītājs Prigožins pasažieru sarakstā (papildināts 23:26)

Desmit cilvēki gājuši bojā privātas lidmašīnas “Embraer Legacy 600” avārijā Krievijā, Tveras apgabalā. Pasažieru sarakstā minēts “Vagner” grupējuma līderis Jevgēnijs Prigožins, vēsta 23. augusta vakarā vēsta BBC.

“Rosaviacija” apstiprina privātas lidmašīnas avāriju. Lidmašīna devusies no Maskavas uz Sanktpēterburgu un nokritusi netālu no apdzīvotas vietas Kuženkino. Negadījuma vietā strādājot glābēji. Pagaidām gan nav apstiprinātu ziņu, ka starp bojāgājušajiem ir arī Prigožins. ir zināms, ka lidmašīnā bijuši septiņi pasažieri un trīs apkalpes locekļi, un visi ir gājuši bojā.

Ksenija Sobčaka paziņojusi, ka avarējušais lidaparāts piederējis Prigožinam. Borta numurs viņa lidmašīnai ir RA-02795, un pēc Flightradar24 datiem tas izlidojis no Maskavas 23. augustā plkst. 15.11, un signāls pazudis virs Tveras apgabala.

"Meduza.io" raksta: Ksenija Sobčaka, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka avarējušajā lidmašīnā tiešām atradies pats Prigožins. To apstiprinot arī "Rosaviacija".

Pēc negadījuma ierosināta krimināllieta par drošības noteikumu neievērošana gaisa transporta līdzekļa lietošanā pēc Krievijas Federācijas kriminālkodeksa 263. panta.

Tiek ziņots, ka piloti pirms avārijas nav gaisa satiksmes dispečeriem ziņojuši par problēmām.

Atklātībā nonākušas fotogrāfijas no avārijas vietas. Telegram lietotāji var apskatīt šeit. Arī Telegram kanāls "Shot" piblicējis bildes no avārijas vietas, norādot, ka dažas lidmašīnas daļas nokritušas dažus kilometrus no fizelāžas.

"Wallstreet Journal" savā Youtube kanālā publicējuši video ar fiksētu avārijas brīdi.

BBC Krievijas dienesta kara apskatnieks Iļja Abiševs paudis, ka, spriežot pēc lidmašīnas avārijas kadriem, lidmašīna bijusi pilnīgi nevadāma – tā lidmašīna krītot tikai tad, ja bojātas galvenās vadības sistēmas. Ja taisnība, ko saka aculiecinieki, un lidmašīnas detaļas sākušas krist pirms fizelāža sadūrusies ar zemi, tad lidaparāta avārija notikusi jau gaisā. Lielākoties šādas situācijas rodas, ja lidmašīnā bijis sprādziens vai tajā trāpījusi raķete.

"Interfakss" ziņo, ka atrastas visu desmit cilvēku mirstīgās atliekas. "Rosaviacija" publiskojusi visu avarējušā lidaparāta sarakstu (atstājam tādā rakstā, kādā ir informācija, kuru pārpublicējusi "Meduza.io"):

"Propustin Sergey
Makaryan Evgeniy
Totmin Aleksandr
Chekalov Valeriy
Utkin Dmitriy
Matuseev Nikolay
Prigozhin Evgeniy

Члены экипажа:
Levshin Aleksei, командир;
Karimov Rustam, второй пилот;
Raspopova Kristina, бортпроводник."

Jāatgādina, ka Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins 2023. gada 23. jūnijā paziņoja, ka gatavojas ar varu gāzt Krievijas militāro vadību un viņa vadītās vienības jau iegājušas Krievijas dienvidu teritorijās. 24. jūnijā "Vagner" militārās tehnikas kolonnas virzījās arvien tuvāk galvaspilsētai Maskavai, taču vakarā Prigožins negaidīti pavēstīja, ka nolēmis pārtraukt "vāgneriešu" virzīšanos uz Maskavu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72755098sec.