Tiešo pasažieru skaits lidostā «Rīga» atgriezies pirmspandēmijas līmenī

2023. gada oktobrī lidosta Rīga apkalpojusi 625 tūkstošus pasažieru, bet apkalpoto tiešo pasažieru skaits pirmo reizi pārsniedzis pirmspandēmijas laika rādītāju, liecina operatīvie dati par uzņēmuma darbības rezultātiem.

Tiešo pasažieru skaits oktobrī bija nepilni 503 tūkstoši, par trim procentpunktiem pārsniedzot 2019. gada oktobra rezultātu. Arī gada griezumā tas ir gandrīz sasniedzis pirmspandēmijas laika atbilstošā perioda rādītāju.

Kopš gada sākuma lidostu “Rīga” saviem ceļojumiem izmantojuši 5,7 miljoni pasažieru, pārsniedzot visa iepriekšējā gada rezultātu: 2022. gada janvārī–decembrī kopā tika apkalpoti 5,38 miljoni pasažieru.

“Lidostas “Rīga” piedāvātais tiešo galamērķu skaits ir plašākais Baltijas valstīs, un daudzus no tiem piedāvājam vienīgie no visām Baltijas lidostām. To labi izjutām arī oktobrī, kad skolēnu brīvlaikos Latvijā un abās kaimiņvalstīs pasažieru skaits mūsu lidostā pieaug. Arī lidojumu aizpildījums šajā periodā palielinās: oktobra pēdējā nedēļā tas atkal pietuvojās 80 % atzīmei. Pasažieru iecienītākie maršruti joprojām ir siltie atpūtas galamērķi pie Vidusjūras, kā arī Lielbritānijas un Īrijas lidostas,” skaidro lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.  

Transfēra pasažieru skaits joprojām veido ap 20 % no apkalpoto pasažieru kopskaita, – oktobrī lidostu “Rīga” kā pārsēšanās lidostu izmantoja 122,5 tūkstoši pasažieru.

Oktobrī apkalpoti 5659 pasažieru, kravu un citi lidojumi, kas ir par 11 % vairāk kā gadu iepriekš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Avis
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75306606sec.