Ilgtspējas forumā Tamperē tiekas aviācijas, inovāciju un vides eksperti

2023. gada novembra beigās KLM Royal Dutch Airlines sadarbībā ar Business Tampere un Latvijas lidsabiedrību airBaltic sadarbojās, lai diskutētu par pašreizējiem izaicinājumiem aviācijas nozarē un par to, kā radīt ilgtspējīgākas lidošanas iespējas. Pasākums Ilgtspējas forums: Veidojot aviācijas nākotni (Sustainability Forum: Shaping the Future of Aviation) Tamperē norisinājās pirmo reizi. Tajā piedalījās dažādi aviācijas, inovāciju un vides jomu profesionāļi un lēmumu pieņēmēji. Forumu vadīja komerciālās aviācijas eksperts un Tamperes Universitātes profesors Stīvens Raits (Stephen Wright).

Business Tampere aviācijas investīciju un globālo operāciju vecākā speciāliste Marja Ālto (Marja Aalto) uzsvēra pasākuma nozīmīgumu: “Ilgtspējas forums Tamperē bija izcila platforma sadarbībai un ideju izstrādei par ilgtspējīgu nākotni, no kuras ieguvēji ir visi, kas dzīvo Tamperes reģionā vai apmeklē to.”

Air France-KLM pārdošanas vadītāja Somijā un Baltijas valstīs Soili Varpula (Soili Varpula) norādīja uz Somijas unikālajiem ģeogrāfiskajiem izaicinājumiem un aviācijas būtisko lomu. “Valstī, kas līdzinās salai un kurā nav ātrgaitas dzelzceļa savienojumu, ir ļoti svarīgi nodrošināt tādu reģionu kā Tampere, kas savienota ar pasauli. Tomēr mēs nedrīkstam aizmirst par aviācijas ietekmi uz vidi,” viņa sacīja, atsaucoties uz Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūras prognozēm, ka līdz 2050. gadam komerciālo gaisa kuģu CO2 emisijas varētu divkāršoties vai pat trīskāršoties.

airBaltic Ilgtspējas vadītāja Zita Baranova uzsvēra gan vides, gan sociālo faktoru nozīmi vides, sociālajos un pārvaldības (VSP) apsvērumos. “Attālajos reģionos nav pieļaujama situācija, kurā tiek samazināta gaisa transporta pieejamība. Lai gan ilgtermiņā nākotnē varētu rasties elektriskie un ūdeņraža risinājumi, investīcijas visefektīvākajā lidmašīnu flotē un enerģisks atbalsts ilgtspējīgas aviācijas degvielas (SAF) ražošanas un izmantošanas palielināšanai šodien airBaltic dienaskārtībā ir mūsu būtiskākie ilgtspējības pasākumi.”

Arī Air France un KLM ilgtspējības vadītāja Ziemeļeiropā Marija Hagelberga (Maria Hagelberg) uzsvēra SAF nozīmi. “Mūsu mērķis ir uzņemties vadošo lomu SAF ieviešanā un atbalstīt tās ražošanas iespēju attīstību visā pasaulē. 2023. gadā Air France-KLM grupas aviosabiedrības izmantoja aptuveni 80 000 tonnu SAF, šim apjomam gandrīz divkāršojoties salīdzinājumā ar 2022. gada līmeni.”

Tikmēr Finavia viceprezidents ilgtspējas un vides jautājumos Miko Vīnikainens (Mikko Viinikainen) runāja par lidostu gatavību nākotnes ilgtspējīgām aviācijas tehnoloģijām. “Lidostas visā Eiropā izvērtē infrastruktūras attīstības nepieciešamību, gaidot jaunus lidaparātiem paredzētus enerģijas avotus, piemēram, elektriskos vai uz ūdeņradi balstītus risinājumus, vai plašu SAF izmantošanu. Neatkarīgi no tehnoloģijas lidostas būs gatavas ilgtspējīgai gaisa transporta nākotnei,” viņš paskaidroja.

Forumā tika apspriesta arī kopīga pieprasījuma pēc SAF izveide, lai veicinātu sadarbību starp ieinteresētajām pusēm. Neste Corporation tirgus izpētes, cenu veidošanas un atjaunojamās aviācijas nodaļas vadītājs Anselms Eisentrauts (Anselm Eisentraut) dalījās informācijā par ievērojamajām Neste investīcijām SAF ražošanā. “Mēs esam investējuši aptuveni četrus miljardus eiro, lai palielinātu mūsu SAF ražošanas jaudu no 100 kilotonnām līdz 1 megatonnai un tālāk līdz 2,2 megatonnām līdz 2026. gadam. Tā kā SAF ir lietošanai gatavs risinājums, tas ļauj būtiski samazināt emisijas, neveicot izmaiņas lidostu infrastruktūrā.”

Pasākumā tika uzsvērts tas, ka ne tikai lidsabiedrībām, bet arī pasažieriem ir liela nozīme ilgtspējīgu gaisa pārvadājumu veicināšanā. Nelieli pasākumi, piemēram, SAF izmaksu atbalstīšana ar savu biļešu rezervāciju, ceļošana ar vieglāku bagāžu un degvielas patēriņa samazināšana, ir svarīgi soļi ceļā uz videi draudzīgāku ceļošanu un aviācijas ietekmes uz vidi samazināšanu.

Šis visaptverošais forums Tamperē ir radījis augsni turpmākai sadarbībai un iniciatīvām aviācijas nozarē, koncentrējoties uz ilgtspējību un inovācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.43316293sec.