Aplausi lidmašīnā: Kad pirmo reizi vēsturē fiksēta šāda izpausme

Vai esat kādreiz aplaudējuši, lidmašīnai veiksmīgi nosēžoties galamērķī? Pastāv dažādi viedokļi par to, kādēļ tas būtu jādara, jo piloti taču tāpat to nedzird. Šai izpausmei ir gan atbalstītāji, gan pretinieki. Portāls “Simpleflying” ir apskatījis aplausu izcelsmes vēsturi.

Viena no teorijām, kādēļ aizsākās aplausu ēra lidmašīnās, ir tāda, ka cilvēki to darīja laikā, kad lidojumi bija kaut kas jauns un arī nedaudz biedējošs. Taču, kā izrādās, pamatotu pierādījumu šai teorijai nav. Ir fiksēts, ka pat pirmajā brāļu Raitu lidojumā 1908. gadā skatītāji un reportieri bijuši bezkaislīgi, un aplausi nav atskanējuši.

Pirmais vēsturē fiksētais aplaudēšanas piemērs noticis tikai 1948. gadā, kad pasažieri aplaudējuši “American Airlines” lidmašīnā pēc nolaišanās Sinsinati. Tas noticis pēc ilgstošas riņķošanas virs lidostas, jo lidmašīnai bijušas problēmas ar šasiju.

Iespējams, ka bijuši arī citi gadījumi iepriekš, taču nosaukt šo par senu tradīciju gan nevar.

Novērots, ka visbiežāk aplaudē pasažieri no Vācijas, Rumānijas, Krievijas, Jamaikas, Polijas un Izraēlas, it īpaši, ja viņi atgriežas mājās.

Vēl aplausi atskan lidmašīnās, neatkarīgi no tās maršruta un nāciju pārstāvjiem uz borta, ja lidojuma laikā bijusi avārijas situācija vai kādas grūtības. Tā, piemēram, fiksēts, ka “Southwest Airlines” reiss 2011. gada aprīlī piedzīvoja avārijas nolaišanos, kad lidmašīnas kabīnes jumtā ieplīsa caurums. Pasažieri pēc nolaišanās aplaudēja un sāka viens otru apskaut.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20817804sec.