Kas jāzina par ķermeņa skeneriem lidostās? [1]

27.09.2010 Hamburgas Fuhlsbüttel lidostas drošības kontrolē sāka darboties pilna ķermeņa skeneri. Hamburgas lidosta ir pirmā lidosta Vācijā, kur tie tiek izmantoti. Pagaidām gan tie darbojas testa režīmā. Arī Latvijas ceļotāji ceļo gan uz Vāciju, gan arī izmanto Vācijas lidostas, lai dotos uz citiem galamērķiem, tāpēc informācija par to, kā rīkoties, sastopot pilna ķermeņa skeneri, varētu būt derīga. Pieci svarīgākie fakti par pilna ķermeņa skeneriem testa fāzē:

1. Vai pilna ķermeņa kontrole ar skeneri ir obligāta?

Nē, pasažieriem Hamburgas lidostā pastāv iespēja izvēlēties starp klasisko drošības kontroli ar metāla detektoriem vai jaunajiem ķermeņa skeneriem.

2. Kā darbojas ķermeņa skeneri?

Ķermeņa skeneri darbojas līdzīgi kā augstas izšķirtspējas kameras. Skeneru ierīces izmanto elektromagnētiskos starus, kas pēc viļņu garuma ir līdzīgi infrasarkanajiem stariem. Milimetru viļņus rada cilvēku ķermeņa siltums, tomēr ierīces apstaro cilvēkus ar papildus stariem, lai iegūtu attēlus ar izteiktām kontūrām. Lai skeneris varētu veikt savu uzdevumu, cilvēkiem ar paceltām rokām vairākas sekundes jāstāv stikla kabīnē.

3. Vai ķermeņa skeneri ir kaitīgi veselībai?

Vācijas veselības ministrija uzsver, ka milimetru viļņi 20 līdz 30 gigahercu frekvencē nav kaitīgi veselībai.

4. Ko atpazīst ķermeņa skeneri?

Pateicoties augstajām tehnoloģijām, ierīces ar milimetru viļņu palīdzību spēj atpazīt pie ķermeņa piespiestus un drēbēs paslēptus ieročus un sprāgstvielas, ko lidostu metāla detektori neatpazīst, piemēram, keramikas nažus. Vācijas varas iestādes cer, ka skeneri palīdzēs efektīvāk un arī ātrāk veikt pasažieru drošības kontroli. Tas nozīmē, ka drošības kontroles darbiniekiem nebūs nepieciešams pārbaudot aptaustīt pasažierus.

5. Kas redzams uz ķermeņa skenera monitora?

Ķermeņa skeneru ražotāji uzsver, ka pretēji plašsaziņas līdzekļos izplatītajam viedoklim, ka ķermeņa skenerus būtu jāsauc par pliko skeneriem, skeneros nevar redzēt kailu ķermeni kā fotogrāfijā. Patiesībā uz monitora redzami stilizēti ķermeņi un to aprises, uz kuru fona grafiski tiek izcelti aizdomīgi priekšmeti. Metāla priekšmeti, piemēram, pīrsingi intīmajā zonā, ar skeneri netiek uztverti, jo tie ir pārāk sīki. Gadījumā, ja skeneris neuztver neko aizdomīgu, tad monitorā ķermenis arī netiek uzrādīts - tā vietā redzams uzraksts OK uz zaļa fona. Kontroles dati netiek saglabāti, bet uzreiz izdzēsti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Sprīdītis 10/05/2010 10:36 Kur tad septiņi fakti? Es bez brilles saskatīju tik piecus..

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43401909sec.