Kas jāzina par jauno lidojumu nodokli Vācijā? [1]

Rezervējot lidojumu Vācijā, miljoniem pasažieru nāksies pierast pie jaunā gaisa satiksmes nodokļa, kas sadārdzinās aviobiļešu cenas. Neskatoties uz to, ka lidsabiedrību un tūrisma jomas pārstāvji aktīvi cīnījās pret šāda nodokļa ieviešanu, Vācijas bundestāgs 28.10.2010 pieņēma strīdīgo lēmumu un apstiprināja nodokļa ieviešanu. Tas nozīmē, ka par katru lidojumu no Vācijas būs jāmaksā papildus. Kas par to maksās - pasažieri vai lidsabiedrības - vēl īsti nav skaidrs. Šeit dažas atbildes un fakti īsumā.

Cik liels ir gaisa satiksmes nodoklis un kad tas tiks ieviests?

Nodoklis būs jāmaksā, sākot ar 01.01.2011, un tā apmērs atkarīgs no lidojuma distances garuma. Par iekšzemes lidojumiem Vācijā un īso distanču lidojumiem Eiropā, piemēram, uz Spāniju un Franciju, būs jāmaksā 8 eiro par katru pasažieri. Par vidējās distances lidojumiem, piemēram, no Vācijas uz Ēģipti, būs jāmaksā 25 eiro par katru pasažieri, bet par tālo distanču lidojumiem - 45 eiro par pasažieri. Lidojuma attālums tiek mērīts no lielākās Vācijas lidostas Frankfurtes līdz mērķa lidostas valsts lielākajai lidostai. Nodokļa apmērs ir vienāds ekonomiskās un biznesa klases pasažieriem.

Vai ir izņēmumi, uz ko nodoklis neattiecas?

Nodoklis nav jāmaksā par bērniem vecumā līdz 2 gadiem, kuri neaizņem atsevišķu sēdvietu lidmašīnā. Nodoklis nav jāmaksā arī lidojumos uz Vācijas salām, kā arī uz Dānijas un Nīderlandes salām Ziemeļjūrā. Jaunais gaisa satiksmes nodoklis nav jāmaksā arī par gaisa transporta kravas lidojumiem.

Ceļotājiem, kas Vācijā tikai veic pārsēšanos no viena lidojuma citā, arī nav jāmaksā nodoklis - ar nosacījumu, ka lidojums uz Vāciju rezervēts kopā ar tālāko lidojumu. Arī tad, ja ceļotāji no ārzemēm ielido kādā no Vācijas lidostām un uzreiz lido tālāk, nodoklis nav jāmaksā.

Kas īsti maksās nodokli?

Jaunajā likumā teikts, ka nodoklis ir jāsedz lidojumu pakalpojumu sniedzējiem, tātad lidsabiedrībām, tomēr Vācijas valdība pieļauj, ka lidsabiedrībās jaunā nodokļa summu iekasēs no pasažieriem, paceļot biļešu cenas. Lidsabiedrību pārstāvji gan jau ir ziņojuši, ka nav iespējams iekasēt visu nodokļa summu no pasažieriem - konkurence vienkārši ir pārāk liela.

Kā jauno nodokli izjutīs pasažieri?

Interneta rezervēšanas sistēmās jau iespējams iegādāties lidojumu biļetes, pie kurām norādīta arī papildsumma, kas jāmaksā par gaisa satiksmes nodokli. Piemēram, lidsabiedrības Germanwings interneta vietnē pie gala cenas par biļeti rakstīts "Biļetes cena, ieskaitot valsts gaisa satiksmes nodokli". Otra lielākā vācu lidsabiedrība airBerlin norāda "kopējo cenu, ieskaitot gaisa satiksmes nodokli".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 fday 11/02/2010 11:04 Ko nozīmē - "nav jāmaksā nodoklis - ar nosacījumu, ka lidojums uz Vāciju rezervēts kopā ar tālāko lidojumu." - cik nojaušu, tad gadījumā, ja uz Frankfurti nopērku biļeti ar Rayanair un tālāko biļeti uz Taizemi ar Singapurairlines, tad nodoklis šā vai tā būs jāmaksā, bet nebūs jāmaksā, ja lidojumi tiks pasūtīti kādā no rezervāciju sistēmām, tipa AirBaltic, kur it kā atsevišķie reisi tiek izdrukāti uz viena papīra.
Ko, lai saka, tagad vāciešiem, ja nemaldos, arī angļiem uz tālajiem reisiem būs izdevīgāk lidot no kaimiņu valstīm, sevišķi, ja runa iet par ģimenes atpūtu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 22.05.2024 Karostas festivāls Liepājas reģiona TIB
No 1. līdz 9. jūnijam norisināsies Karostas festivāls. Festivāls šogad notiks jau 6. reizi. Šī gada tēma – Otra iespēja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 23.05.2024 Līgo Višķos 2024! TAKA
Aicinām jūs apmeklēt grandiozu lielkoncertu 23. jūnija vakarā pulksten 20.00 Višķu estrādē burvīgajā Luknas ezera krastā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83517981sec.