Spilvē notiks sezonas atklāšanas svētki

"Sākam lidot!" - ar šādu optimistisku devīzi Spilvē 24.martā plkst.: 11:00 notiek sezonas atklāšanas svētki, un sevi publiski piesaka topošais Aviācijas muzejs.
Pēc SIA "Rīgas nami" iniciatīvas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ir iekļāvusi lidostas "Spilve" centrālo ēku ar aleju, valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Ir atzīta kompleksa kultūrvēsturiskā un mākslinieciskā vērtība.
Par esošo situāciju un nākotnes plāniem vēstīsim preses konferencē, ko papildinās ekskursija, mākslas akcija un lidošana.
Spilves lidlaukam ir spilgta un bagāta vēsture - te saimniekojusi gan Krievijas cara armija, gan boļševiki, gan vācieši, gan latviešu avantūristiskie lidotāji. Kaut arī bija karš un latviešiem nebija nekā, 1919. gada 7.jūnijā tika izveidota Latvijas aviācijas vēsturē pirmā latviešu nacionālā vienība - Kara aviācijas grupa. Kopš šī brīža Spilves aerodroms kļuva par Latvijas aviācijas centru. Miera laikā tajā bāzējās arī sporta un satiksmes aviācija.
Lidlauks "Spilve" ir nozīmīgs Rīgas infrastruktūras objekts, kas kopš 20. gs. sākuma ir uzturējis gaisa satiksmi ne tikai starp Latvijas pilsētām, bet arī starp Tallinu, Maskavu, Viļņu, Helsinkiem, Berlīni un citām Eiropas pilsētām. Līdz pat šodienai lidlauks kalpo aviācijas apmācību vajadzībām.
1954.gadā tika uzcelta lidostas "Spilve’’ jaunā ēka pompozā Staļina klasicisma stilā. Šodien tas ir viens no retajiem šī stila piemēriem Latvijā, kas uzskatāms par "laikmeta pērli". Objektam ir gan kultūrvēsturiska, gan mākslinieciska nozīme, tāpēc tas ir potenciāli nozīmīgs tūrisma objekts.
Turpmāk objekts būs publiski pieejams - pēc Lielas talkas (21.aprīlis) atvērts nedēļas nogalēs. Vasaras sezonā - visu nedēļu, izņemot pirmdienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60766292sec.