Turkish Airlines kļūst par Rīgas Operas festivāla 2012 patronu

Turkish Airlines pārstāvis Baltijas valstīs Melihs Jamans (Melih Yaman) un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars parakstīja sadarbības līgumu, saskaņā ar kuru Turkish Airlines kļūst par Rīgas Operas festivāla 2012 patronu.

Sadarbības līgums ar Turkish Airlines ir noslēgts 13000 LVL apmērā, tai skaitā PVN 22%. Līgums ir spēkā līdz 2012.gada 31. decembrim, bet sadarbību plānots turpināt arī nākotnē.

Tāpat LNO no Turkish Airlines saņems 13 bezmaksas aviobiļetes no Rīgas uz Operas izvēlētu galamērķi starpkontinentālā maršrutā (turp/atpakaļ), termiņā līdz 2012. gada 31. decembrim ar mērķi atbalstīt un veicināt nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu operas un baleta žanrā, latviešu nacionālās operas, baleta un mūzikas kultūras nostiprināšanu un attīstīšanu, aktualizēšanu un popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs, kā arī pasaules operas, baleta un mūzikas kultūras sasniegumu pieejamības nodrošināšanu Latvijā. Turkish Airlines piemēros arī 15% atlaidi grupu biļešu iegādei (ne mazāk kā piecas personas), termiņā līdz 2012.gada 31. decembrim.

Melihs Jamans atzina, ka Turkish Airlines ir gods būt par Latvijas Nacionālās operas atbalstītājiem, savukārt Andrejs Žagars priecājas, ka prestižās aviokompānijas atbalsts palīdz LNO realizēt mākslas kopprojektus ar dažādu pasaules valstu teātriem, gūstot jaunu pieredzi un nostiprinot Latvijas vārdu pasaulē.

Savukārt Turcijas vēstniece Latvijā Šerife Serapa Ozdžoškuna novēlēja, lai LNO un Turkish Airlines sadarbība radītu skanīgas atbalsis nākotnē.

Pateicoties sadarbībai ar aviokompāniju “Turkish Airlines”, LNO turpina realizēt mākslas kopprojektus ar dažādu pasaules valstu teātriem, gūstot jaunu pieredzi un nostiprinot Latvijas vārdu pasaulē. Šī sadarbība paver mums iespēju piedalīties “NCPA” ( Ķīnas Nacionālā mākslas centra organizētais operas un pasaules teātra forums) ceturtajā pasaules operu un teātra forumā, kurā LNO direktors Andrejs Žagars ir aicināts piedalīties ar referātu – „Klasiskās operas perspektīva un attīstība”.

Tāpat LNO opera turpinās sadarbību ar otro lielāko producentu firmu Japānā - aģentūru „Koransha”. Nopietnu interesi par LNO viesizrādēm Omānā šobrīd ir izrādījis arī Omānas Karaliskais operas teātris.

Ir izveidota laba ilgtermiņa sadarbība ar Āzijas valstu operas teātriem - LNO trupa vairakkārt ir viesojusies Taivānā, Honkongā, Makao, tāpat arī Pekinā un citās Ķīnas pilsētās.

„Sadarbība ar aviokompāniju “Turkish Airlines” sniedz nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Nacionālās operas attīstības un izaugsmes veicināšanā, LNO paveras iespēja nostiprināt pašreizējos kopprojektus, kā arī attīstīt jaunus virzienus sadarbībai ar dažādiem pasaules reģioniem, nostiprinot tās vārdu tālu aiz mūsu valsts robežām un veicinot starpvalstu apmaiņu ar mūzikas un mākslas vērtībām” norāda LNO direktors Andrejs Žagars.

Aviokompānija piešķir 12 % atlaidi ekonomiskās klases aviobiļetēm un 17% atlaidi biznesa klases aviobiļetēm Latvijas Nacionālās operas skatītājiem, kas apmeklējuši desmit operas vai baleta izrādes termiņā līdz 2012. gada 31. decembrim, uzrādot biļešu pasaknīšus Turkish Airlines ofisā lidostā Rīga.

Rīgas Operas festivālā 2012 viesosies divi turku tenori – Gaetāno Doniceti operā „Lucia di Lammermoor” Edgardo lomā 9. jūnijā dzirdēsim Muratu Karahanu, savukārt 7. jūnijā Džoakīno Rosīni operā „Seviljas bārddzinis” grāfa Almavivas tēlā iejutīsies Tansels Akzeibeks. Sadarbība ar Turcijas solistiem un opernamiem Latvijas Nacionālajai operai paredzēta arī turpmāk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59628892sec.