Arhitekti Londonā plāno radīt peldošu lidostu

Arhitekti nākuši klajā ar futūristiskiem plāniem radīt peldošu aviotransporta infrastruktūras objektu Londonā, kas vairāk līdzinās kosmosa kuģim no kādas zinātniskās fantastikas filmas, nevis lidostai.

Pazīstamais britu arhitektu birojs "Gensler" jauno Londonas Britānijas lidostu iecerējis radīt uz ūdens, noenkurojot to, piemēram, Temzas estuārā. Plānots izbūvēt četrus skrejceļus, taču paredzēta iespēja pievienot vēl citus. Vēja virziena maiņas gadījumā inovatīvo lidostu būtu iespējams pagriezt, novietojot skrejceļus kā vien nepieciešams.

Gadījumā, ja šāda būve patiešām tiktu radīta, tās atrašanās uz ūdens nodrošinātu arī samazinātu skaņas piesārņojumu. Turklāt to varētu pārvietot teju jebkur.

Jauno lidostu ar Londonu savienotu ātrvilcienu tuneļi pazemē – pasažieri varētu piezemēties lidostā, bet pēc tam tiktu nogādāti termināļos uz sauszemes.

"Lidostas mobilitāte uz ūdens nodrošinātu tās optimālu pozicionēšanu, ņemot vērā vēja virzienu, putnu migrāciju iespējamību un citus faktorus," Daily Mail pastāstījis Jans Malkahejs, "Gensler" kompānijas projektu koordinators. "Šādu projektu noteikti ir iespējams realizēt – lielākā daļa tajā pielietoto tehnoloģiju mūsdienās jau tiek plaši izmantotas, turklāt jūras inženierija ir tā joma, ko mēs, briti, pieprotam labi."

Ja jaunās lidostas būvniecība tiks akceptēta, tā varētu pat aizvietot līdzšinējo, augsti noslogoto Hītrovas lidostu. Tādā gadījumā Hītrova tiktu pārveidota par inovatīvu ekopilsētu un lielāko urbānās paplašināšanas projektu Eiropā, kļūstot par mājvietu aptuveni 300 000 cilvēku.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89155817sec.