7 noslēpumi, ko aviokompānijas nelabprāt atklāj pasažieriem

Netīrs dzeramais ūdens, no grīdas uzslaucītas vakariņas un pārāk novecojušas lidmašīnas – tās ir tikai dažas no aviokompāniju negatīvajām izpausmēm, par ko pasažieri parasti nemaz nenojauš.

Kādas pazīstamas ASV aviokompānijas stjuarte Sallija un Sidnejā dzīvojošs stjuarts Braiens (vārdi ir mainīti) saviem vārdiem atklāj industrijas visrūpīgāk glabātos noslēpumus.

Uz grīdas nokritusi pārtika var nonākt jūsu šķīvī

Sallija: "Reiz pacelšanās laikā apgāzās pārpildīti ēdiena ratiņi, jo stjuarte bija aizmirsusi pārbaudīt drošības stiprinājumus. Mums steigā nācās savākt pāri palikušo ēdienu no virtuves grīdas."

Dzeramā ūdens tvertnes - baktēriju perēkļi

Braiens: "Nav ieteicams dzert uz borta pasniegto ūdeni. Ūdens tvertnes teju nekad netiek mainītas vai tīrītas, un nav nekādas garantijas, ka tajās esošais ūdens tiek filtrēts caur trīsslāņu sistēmu vai kā citādi apstrādāts."

Tualetes tiek tīrītas vien reizi dienā

Braiens: "Visbiežāk lidmašīnu tualetes tiek pavirši iztīrītas vienreiz dienā, bet tikai naktī (pēc reisiem) notiek pilnā tīrīšana. Tādēļ nav visai prātīgi uz turieni doties zeķēs vai basām kājām."

Bagāžas svari bieži "melo"

Braiens: "Lidostu bagāžas svaru mērījumi ļoti bieži ir kļūdaini. Taču parasti pasažieriem ir tiesības redzēt nolasīto rādījumu, tādēļ mans padoms būtu pārliecināties, ka svari tik tiešām uzrāda nulle kilogramu, pirms uz tiem novietojiet savas somas."

Lidmašīnas var būt novecojušas

Braiens: "Daži aviolaineri patiešām ir ļoti veci. Šeit Austrālijā viena no zināmākajām aviokompānijām pārsvarā izmanto novecojušus lidaparātus. Lielākā daļa no tiem ir derīgi lidojumam, taču viss atkarīgs no tā, cik rūpīgi un atbildīgi veikta gaisa kuģu apkope un uzturēšana."

Apkalpes locekļi bieži vien ir pārguruši

Braiens: "Apkalpes locekļu nogurums šobrīd patiešām ir visai nozīmīga problēma. Mēs strādājam daudz stundu skarbā un sausā vidē – reizēm apkalpe darbā pavada pat 16 stundas dienā. Galvenais iemesls, kādēļ mums jābūt uz klāja, ir drošība, taču, ja mums pastāvīgi nākas cīnīties ar nogurumu, no mums nebūtu lielas jēgas, ja vajadzētu veikt nepieciešamās procedūras avārijas gadījumā, piemēram, vadīt evakuāciju."

Sallija: "Nereti tiek sasniegts tāds noguruma punkts, kad teju vairs neko nejūti. Lai paliktu nomodā, turpinās nepārtraukta kofeīnu saturošu dzērienu uzņemšana, mēģinot pildīt savus pienākumus."

Pasažierus mēdz neinformēt par lidmašīnas tehniskiem bojājumiem vai citu ārkārtas situāciju uz klāja

Sallija: "Reiz vietējā nakts reisa laikā radās aizdomas par lidmašīnā ievietotu spridzekli.  Mēs par to neinformējām pasažierus. Acīmredzot viņi (varas iestādes) radušos draudus uzskatīja par nenozīmīgiem. Pēc nosēšanās drošības apsvērumu dēļ mūs novirzīja prom no termināla – izbrīnītajiem pasažieriem šāda rīcība tika izskaidrota ar nelielu tehnisku kļūmi lidmašīnas sistēmās."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62283897sec.