airBaltic šajā vasarā savu Q400 NextGen floti palielinās par 50 procentiem

Šī gada vasarā Latvijas aviokompānija airBaltic par 50% palielinās savu Bombardier Q400 NextGen floti. No maija sākuma līdz jūlijam jaunās lidmašīnas pēc to izgatavošanas Toronto rūpnīcā Kanādā sāks pakāpeniski izmantot airBaltic lidojumos.

Martins Gauss (Martin Gauss), airBaltic izpilddirektors: "Q400 NextGen turbopropelleru lidmašīna ir lielisks gaisa kuģis, un mēs esam ļoti gandarīti, ka virzāmies uz to, lai visa mūsu flote sastāvētu tikai no Bombardier lidmašīnām. Tādējādi mēs tuvosimies savam mērķim, izveidot vienveidīgāku floti, kurā ir divi lidmašīnu veidi, uzlabosim savu efektivitāti, ietaupīsim degvielu un izmaksas, kā arī samazināsim ietekmi uz vidi."

Četras jaunās lidmašīnas tiks izmantotas airBaltic maršrutu tīklā, ko veido 60 galamērķi Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS, un tās pievienosies astoņām Q400 NextGen lidmašīnām, kuras pēdējos trīs gadus ir izmantotas lidojumiem no Rīgas.

Jaunās lidmašīnas airBaltic ņems līzingā no Nordic Aviation Capital A/S (NAC) Bilundā, Dānijā, kas jau ir parakstījis pirkuma līgumu ar Bombardier Aerospace par četru Q400 NextGen lidmašīnu iegādi. Saskaņā ar Q400 NextGen lidmašīnu kataloga cenu, flotes papildinājuma vērtība ir aptuveni 134,77 miljoni ASV dolāru.

airBaltic šī gada sākumā paziņoja, ka tā kļūs par pirmo Eiropas aviokompāniju, kas uzsāks videi draudzīgus lidojumu, izmantojot turbopropelleru lidmašīnas. Šajā projektā tiks izmantotas jaunās Q400 NextGen lidmašīnas. Pateicoties šim projektam, AMBER, tiks samazināti nolidotie attālumi, uzlabotas lidojumu trajektorijas, lai izvairītos no apdzīvotām teritorijām un samazinātu trokšņa ietekmi uz iedzīvotājiem, kā arī tiks samazināts degvielas patēriņš un emisijas. Jaunā trajektorija būs par līdz 30 jūras jūdzēm īsāka līdz skrejceļam, salīdzinājumā ar pašlaik nolidoto attālumu un ļaus samazināt CO2 emisijas par līdz 300 kg katrā Q400 lidojumā. Kad projekts būs pilnībā īstenots, videi draudzīgie lidojumi samazinās airBaltic CO2 emisijas par 5 000 000 kilogramiem gadā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2013.gada vasarai airBaltic ir ieviesis sešus jaunus galamērķus – Prāga (Čehija), Hevīza-Balatona (Ungārija), Olbija (Sardīnija, Itālija), Rijeka (Horvātija), Larnaka (Kipra) un Malta.

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir divdesmit sešas lidmašīnas: piecas Boeing 737-500, astoņas  Boeing 737-300, piecas Fokker 50, un astoņas Bombardier Q400 NextGen. airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas. airBaltic ir Gada aviokompānija 2009/2010 (Zelta balva) – šo balvu piešķir Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). airBaltic ir Air Transport World 2010.gada Fēniksa balvas (Phoenix Award) ieguvējs – starptautiska atzinība par izcilību uzņēmējdarbības restrukturizēšanā. airBaltic saņēma īpašu tendenču noteicēja (Pacesetter Award 2010) balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju apbalvojumā The Budgies World Low Cost Airline Awards par sasniegumiem hibrīdas aviokompānijas statusā. 2012. gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.airbaltic.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24 Nikos Travel
Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena! | Skatīt vairāk
35 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96552086sec.