Tualetē atrasta draudu zīmīte pārbiedē lidmašīnas pasažierus

Avioreiss, kas bija ceļā no Ēģiptes uz ASV, veicis piespiedu nosēšanos Lielbritānijā pēc tam, kad vienā no tā tualetēm tika pamanīta aizdomīga zīmīte.

Lidsabiedrības Egypt Air Boeing 777 pulksten 2:30 pēc vietējā laika 2013. gada 15. jūnijā piezemējās Prestvikas lidostā. To nosēšanās laikā eskortēja britu Karalisko Gaisa spēku iznīcinātāji.

Policijas darbiniekiem bija nepieciešamas sešas stundas, lai nopratinātu visus 326 uz klāja esošos cilvēkus.

Ziņu dienesta BBC darbiniece Nada Tovika bija viena no reisa pasažierēm – viņa atzīst, ka tualetē pamanījusi zīmīti, kurā izteikti mīklaini draudi par lidmašīnas aizdedzināšanu.

"Kad ar savo meitu devos uz tualeti aptuveni trīs stundas pēc pacelšanās, pie izlietnes atradu zīmīti, kas vēstīja: "Es aizdedzināju šo lidmašīnu". Uz tās bija norādīts arī sēdvietas numurs 46D," viņa stāsta. "Nekavējoties informēju apkalpes locekļus."

Kā atzīst policijas pārstāvji, notikušajā nav saskatīti terora draudi. Pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu zīmītes autoru.

Tā esot bijusi salvete, kuru papildinājis ar zīmuli rakstītais teikums. Interesanti, ka rakstāmrīks bijis novietots turpat blakus, tādēļ stjuartes nekavējoties aizslēgušas tualetes durvis, lai saglabātu iespējamos pirkstu nospiedumus uz zīmuļa.

"No lidmašīnas neviens netika izvests rokudzelžos. Neviens nav aizturēts vai arestēts, un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu zīmītes izcelsmi un motīvu," atzīst Skotijas policijas virsnieks Alans Kraufords.

Incidenta laikā Prestvikas lidostā gaisa satiksme netika aizkavēta – kamēr Egypt Air aviolaineris itin ilgu laiku atradās uz viena no skrejceļiem, lidostas darbība pārtraukta netika.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49912906sec.