airBaltic piedalās Parīzes aviošovā

Latvijas aviokompānijas airBaltic jaunā Bombardier Q400NextGen lidmašīna izvietota pasaules lielākajā un vecākajā aviošovā Parīzē, kas norisinās no 17.-23.jūnijam.

Jau iepriekš ziņots, ka šī gada vasarā Latvijas aviokompānija airBaltic par 50% palielina savu Bombardier Q400 NextGen floti. No maija sākuma jaunās lidmašīnas pēc to izgatavošanas Toronto rūpnīcā Kanādā airBaltic pakāpeniski sāk izmantot lidojumos. Parīzē izstādītā lidmašīna ir pēc kārtas trešā no četrām jaunajām lidmašīnām, kas šajā vasarā papildinās airBaltic floti.

Četras jaunās lidmašīnas tiks izmantotas airBaltic maršrutu tīklā, ko veido 60 galamērķi Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS, un tās pievienosies astoņām Q400 NextGen lidmašīnām, kuras pēdējos trīs gadus ir izmantotas lidojumiem no Rīgas.

Jaunās lidmašīnas airBaltic ņems līzingā no Nordic Aviation Capital A/S (NAC) Bilundā, Dānijā, kas jau ir parakstījis pirkuma līgumu ar Bombardier Aerospace par četru Q400 NextGen lidmašīnu iegādi. Saskaņā ar Q400 NextGen lidmašīnu kataloga cenu, flotes papildinājuma vērtība ir aptuveni 134,77 miljoni ASV dolāru.

airBaltic šī gada sākumā paziņoja, ka tā kļūs par pirmo Eiropas aviokompāniju, kas uzsāks videi draudzīgus lidojumus, izmantojot turbopropelleru lidmašīnas. Šajā projektā tiks izmantotas jaunās Q400 NextGen lidmašīnas. Pateicoties šim projektam, AMBER, tiks samazināti nolidotie attālumi, uzlabotas lidojumu trajektorijas, lai izvairītos no apdzīvotām teritorijām un samazinātu trokšņa ietekmi uz iedzīvotājiem, kā arī tiks samazināts degvielas patēriņš un emisijas. Jaunā trajektorija būs par līdz 30 jūras jūdzēm īsāka līdz skrejceļam, salīdzinājumā ar pašlaik nolidoto attālumu un ļaus samazināt CO2 emisijas par līdz 300 kg katrā Q400 lidojumā. Kad projekts būs pilnībā īstenots, videi draudzīgie lidojumi samazinās airBaltic CO2 emisijas par 5 000 000 kilogramiem gadā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2013.gada vasarai airBaltic ir ieviesis sešus jaunus galamērķus – Prāga (Čehija), Hevīza-Balatona (Ungārija), Olbija (Sardīnija, Itālija), Rijeka (Horvātija), Larnaka (Kipra) un Malta.

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 26 lidmašīnas: piecas Boeing 737-500, astoņas Boeing 737-300, trīs Fokker 50, un desmit Bombardier Q400 NextGen. Vasaras sezonā airBaltic īslaicīgi izmantos arī Boeing 757-200 lidmašīnas maršrutos, kuros ir augsts pieprasījums. airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas. airBaltic ir Gada aviokompānija 2009/2010 (Zelta balva) – šo balvu piešķir Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). airBaltic ir Air Transport World 2010.gada Fēniksa balvas (Phoenix Award) ieguvējs – starptautiska atzinība par izcilību uzņēmējdarbības restrukturizēšanā. airBaltic saņēma īpašu tendenču noteicēja (Pacesetter Award 2010) balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju apbalvojumā The Budgies World Low Cost Airline Awards par sasniegumiem hibrīdas aviokompānijas statusā. 2012. gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti Estravel Latvia
Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju | Skatīt vairāk
no 726 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44468808sec.