Bērnu slimnīcas fonds piesaista airBaltic klientu atbalstu

Nodibinājums Bērnu slimnīcas fonds labdarības projekta Saulainās dienas ietvaros kā atbalstītāju piesaistījis Latvijas aviokompāniju airBaltic. Ikvienam airBaltic pasažierim būs iespēja atbalstīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas rekonstrukciju, lidojuma laikā iegādājoties īpašus Amoralle un Aristocrat kids dizaineru radītus kreklus.

Latvijas prezidenta kundze un Saulaino dienu akcijas patronese Dace Seisuma: "Vēlos atgādināt, cik svarīgi ir vākt līdzekļus Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai. Atveseļošanās process šiem mazajiem pacientiem ir ļoti ilgstošs un lielākais slimības laiks ir jāpavada stacionārā. Dēļ specifiskas medikamentu lietošanas, pacientiem attīstās imūnsupresija, kā rezultātā ir augsts risks saslimt ar bakteriālām vīrusu un sēnīšu infekcijām, kas var novest pie letāla slimības iznākuma. Lai slimības iznākums būtu pozitīvs, ļoti liela nozīme ir pacienta un vecāku psiholoģiskajam stāvoklim. Šajā gadījumā vairāk nekā būtiska ir vecāku klātbūtne mazajiem pacientiem."

Liene Dambiņa, nodibinājuma Bērnu slimnīcas fonds vadītāja: airBaltic ir Latvijas visplašāk pazīstamais zīmols ārvalstīs – Eiropā, NVS, Krievijā un Tuvajos austrumos. Piesaistot airBaltic, labdarības akcija iziet ārpus Latvijas robežām un īpašos kreklus lidojuma laikā piedāvās arī Rīgas viesiem, kas ierodas no aviokompānijas 60 galamērķiem. Šī būs lieliska iespēja iegādāties skaistu un Latvijā ražotu suvenīru, vienlaikus palīdzot Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļai!"

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss: "airBaltic ir viena no labākajām aviokompānijām Eiropā un pasaulē pēc piedāvāto produktu klāsta lidojuma laikā. airBaltic lidmašīnas ir Baltijas reģionā lielākais „veikals”, kur līdztekus iedzīvotājiem iepērkas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas viesi. Tagad airBaltic klienti lidmašīnās varēs iegādāties arī kreklus – visi ieņēmumi 100% apjomā tiks novirzīti labdarībai."

Bērnu slimnīcas fonda, Amoralle un Aristocrat kids rīkotā akcija Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas remontam tika uzsākta šī gada maijā, Māmiņas dienā, ar īpašu modes skati.

Saulaino dienu krekli ir radīti visai ģimenei - sievietēm ir veidots īpašs dizains gan ikdienai, gan svētku reizēm, vīriešiem balti un pelēki krekli ar īpašu uzdruku, bērniem savukārt ir gan puiku, gan meiteņu krekla versijas. Labdarības akcijas T-kreklus no 1.jūlija var iegādāties airBaltic lidojumos, veikalos SockBox, Klase, Taste Latvia, Paviljons, viesnīcā Dome Hotel, kā arī www.ekiosks.lv, un iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Onkoloģijas nodaļai.

Šobrīd Onkoloģijas nodaļas remontam jau ir saziedoti vairāk kā 240 tūkstoši latu, Veselības ministrija ir piešķīrusi vēl 170 tūkstošus, tomēr nepieciešami vēl 290 000 latu. Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kur ārstē bērnus ar onkoloģiskām slimībām, un šāda diagnoze tiek noteikta aptuveni 45 – 50 bērniem gadā. Bērniem nodaļā jāatrodas ilgstoši – no diviem līdz pat 6 mēnešiem, un vairākiem gadiem, tāpēc ir būtiski, lai telpas atbilstu mūsdienu vajadzībām. Šobrīd telpās ir slikta ventilācija, turklāt nav iespējams atvērt logus, sienās aug pelējuma sēne, uz nodaļu ir tikai 2 vannas istabas, tāpēc mazajiem pacientiem jāstāv rindās, turklāt uz procedūrām bērniem jādodas pa āru jebkādos laikapstākļos.


 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69342113sec.