Pikējošs aviolaineris pamatīgi pārbiedē pasažierus

"Mums šķita, ka tūlīt sadursimies ar zemi," tā notikušo raksturo kāds no pasažieriem ASV zemo cenu lidsabiedrības Spirit reisā, kad piloti, lai izvairītos no sadursmes ar citu lidmašīnu, bija spiesti veikt strauju manevru un pikēt lejup.

ASV Federālā aviācijas administrācija ziņo, ka pašlaik izmeklē sadursmes draudus Spirit reisā no Detroitas uz Teksasu, kura laikā pasažieri krituši pamatīgā panikā, stjuartes guvušas savainojumus, bet somas izkritušas no bagāžas plauktiem.

Aviolaineris Airbus A319 svētdien, 30. jūnijā ar 126 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem uz klāja no Detroitas bija ceļā uz Dalasas Fortvortas lidostu. Pulksten 8:22 pēc vietējā laika, kad lidmašīna atradās virs Mičiganas štata, gaisa satiksmes kontrolieri brīdināja pilotus par citu lidaparātu, kurš atradās bīstami tuvu.

"Gaisa satiksmes kontrolieri Spirit pilotiem ziņoja, ka pavisam netālu no viņu pozīcijas atrodas kāda izpletņlēcēju lidmašīna," atzīst FAA pārstāve Elizabete Korija.

Aviokompānijas Spirit pilots esot apstiprinājis, ka viņš sadursmju radarā redz kādu mazāku lidaparātu. Pēc minūtes automātiskā sistēma pilotus brīdināja par potenciālo sadursmi, tādēļ viņi uzsāka strauju augstuma maiņu, pikējot no aptuveni 4 400 uz 3 900 metriem. Kā atzīst FAA pārstāve, abas lidmašīnas viena no otras vienubrīd atradušās 2,6 kilometru attālumā horizontālā un 122 metru attālumā vertikālā līmenī.

Pasažieri nebija sagatavoti tik pēkšņam manevram. "Tas bija briesmīgi," atzinusi kāda lidmašīnas pasažiere no Teksasas, kura tobrīd atgriezās mājās kopā ar savām meitām. "Kliedza visi, kas atradās lidmašīnā. Mums šķita, ka tūlīt sadursimies ar zemi."

Straujās augstuma maiņas dēļ no bagāžas nodalījumiem izgāzās pasažieru somas, izlija viņu dzērieni, bet stjuartes guva savainojumus. Tikai pēc manevra pilots pasažierus informēja par notikušo, paziņojot, ka tas bijis nepieciešams "lidojuma kontroles problēmu" dēļ.

Neviens no pasažieriem incidentā savainojumus neguva. Pēc notikušā lidojums turpinājās, un tika veikta sekmīga piezemēšanās Dalasas lidostā.

FAA pārstāvji skaidro, ka notikušajā vainojams mazākā lidaparāta pilots.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51686597sec.