Ārsti iesaka pārskatīt drošības jostu lietojumu aviolaineros

Pēc nesen notikušās aviokatastrofas Sanfrancisko ārsti mudinājuši aviācijas ekspertus pārskatīt drošības jostu lietojumu lidmašīnās, jo vairākiem incidentā cietušajiem pasažieriem, par spīti tam, ka viņi bija piesprādzējušies, konstatētas mugurkaula traumas.

Asiana Airlines 214. reisa aviokatastrofā gāja bojā divas ķīniešu studentes, bet 181 no uz klāja esošajiem cilvēkiem guva dažādas traumas.

Sanfrancisko Galvenās slimnīcas neiroķirurgs Džefrijs Melnijs atzinis, ka vairākiem negadījumā izdzīvojušajiem pasažieriem bijis nepieciešams veikt operācijas, lai stabilizētu viņu mugurkaulus. Šādu traumu cēlonis saistītas ar drošības jostu lietošanu – piesprādzējušos pasažieru ķermeņu augšdaļas sadursmes brīdī esot bijušas pakļautas milzīgam smaguma spēkam. Tomēr viņš piebildis, ka tajā pašā laikā piesprādzēšanās glābusi daudzu cilvēku dzīvības.

Vairākiem pasažieriem konstatēti arī nopietni saišu sastiepumi. Dakteris Melnijs atzīst, ka šo traumu mazināšanai lidmašīnās, iespējams, vajadzētu lietot trīspunktu drošības jostas. Tomēr viņš pieļauj iespēju, ka tādā gadījumā traumas tikai varētu pavirzīties uz ķermeņa augšdaļu.

Kā atzīst aviācijas nozares eksperti, trīspunktu drošības jostu izmantošana lidmašīnās palielinātu aviobiļešu cenas un mazinātu komfortu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 06.05.2024 Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 -35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05. Estravel Latvia
Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir | Skatīt vairāk
no 33 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52759099sec.