Pilotu neuzmanības dēļ gaisā gandrīz saduras divi Boeing 747

Divu aviolaineru Boeing 747 pilotiem par mata tiesu izdevās izvairīties no sadursmes, kas, ekspertu prāt, varēja kļūt par vienu no šausminošākajām katastrofām aviācijas vēsturē.

Kā ziņo Daily Mail, divi aviolaineri Boeing 747, uz kuru klāja kopumā atradās aptuveni 1 000 pasažieru, gandrīz sadūrās virs Skotijas brīdī, kad visu četru pilotu neuzmanības dēļ abas lidmašīnas tika pagrieztas iespējamās sadursmes virzienā.

Abi aviolaineri gatavojās šķērsot Atlantijas okeānu, kad gaisa satiksmes kontrolieris pamanīja draudīgo situāciju. Proti, lidmašīnai, kas atradās kreisajā pusē, pēc dispečera norādījumiem bija jāmaina kurss uz kreiso pusi, bet otram Boeing 747 labajā pusē tika pavēlēts mainīt virzienu pa labi, lai izvairītos no sadursmes. Tomēr piloti dotās instrukcijas sajauca un veica tieši pretējas darbības.

Taču vissatraucošākais ir fakts, ka iespējamā katastrofa tika novērsta pašā pēdējā sekundē, kad lidmašīnas jau atradās pavisam tuvu viena otrai un piloti savām acīm redzēja sadursmes draudus. Tobrīd viens no aviolaineriem pēkšņi palielināja augstumu, bet otrs – pikēja lejup.

Incidents, kurš notika 2013. gada 23. jūnijā gaišā dienas laikā, šobrīd tiek izmeklēts. Izmeklēšanas detaļas kļuvušas zināmas tikai nesen, kad Lielbritānijas organizācija "Airprox Board" publiskojusi ziņojumu par notikušo. Tajā minēts, ka abu aviolaineru apkalpes nejauši bija sekojušas nepareizajiem norādījumiem, tomēr tiek piebilsts, ka ekspertiem ir "sarežģīti noteikt", kādēļ tas noticis.

Pagaidām gan netiek izpausts, kādu aviokompāniju lidaparāti bijuši iesaistīti incidentā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Svinēt ziedoni ūdenstornī Liepājas reģiona TIB
4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77894497sec.