Septiņi fakti, kas ceļotājiem jāzina par Boeing 787 Dreamliner

Līganāks lidojums, dzīvespriecīgāki pasažieri un ievērojami klusāki dzinēji – tās ir tikai dažas no priekšrocībām, ko sniedz jaunākais Boeing ražotais aviolaineris Dreamliner 787.

Pateicoties vismodernākajām tehnoloģijām, vairāk nekā 200 miljonu ASV dolāru vērtais gaisa kuģis savu nosaukumu (angļu val. dreamliner – "sapņu laineris"), šķiet, ieguvis pelnīti. Lai gan Dreamliner starptautisko mediju uzmanību nedrošo akumulatoru dēļ paguvis izpelnīties arī negatīvā nozīmē, tas nenoliedzami kļuvis par intereses un pat pielūgsmes objektu daudzu ceļotāju vidū.

1. Vairāk vietas

Lai gan Dreamliner savos izmēros nekonkurē ar tādiem debesu milžiem kā Boeing 747 vai Airbus A380, tā interjera dizains patiešām sniedz plašākas telpas ilūziju. Itin pārsteidzoši, kā lidmašīnas salonu tik ļoti spēj pārvērst augstāki griesti un augstāk novietoti rokas bagāžas plaukti. Arī iluminatori ir par 30 procentiem lielāki nekā citos aviolaineros – šādi salonā iekļūst vairāk saules gaismas. Kopumā jāatzīst, ka atrašanās Dreamliner salonā pasažieriem ļauj justies komfortablāk un brīvāk kā ierastajos aviolaineros.

2. Nē ceļotāju sagurumam

Pateicoties tam, ka Boeing 787 radīts galvenokārt no oglekļa kompozītmateriāliem, tā salonā iespējams nodrošināt 14 procentu gaisa mitruma līmeni, kas ir aptuveni divreiz vairāk nekā citos aviolaineros. Lai gan gaiss vēl joprojām ir sauss, šādā veidā pasažieri tomēr tiek nedaudz vairāk pasargāti no dehidratācijas, kas bieži vien ir saguruma cēlonis pēc gara lidojuma.

Boeing 787 salonā paaugstināts arī gaisa spiediens, kas pasažieriem savukārt nozīmē mazāk galvassāpju un labāku pašsajūtu, jo cilvēka ķermenis šādā vidē spēj absorbēt par astoņiem procentiem vairāk skābekļa nekā citu aviolaineru salonos. Arī īpašais salona apgaismojums, kas ļauj to izgaismot psihodēliskās varavīksnes krāsās vai pat piešķirt naktsklubam raksturīgu atmosfēru, psiholoģiski iedarbojas uz pasažieru emocionālo stāvokli un, protams, var uzlabot pašsajūtu.

3. Līdzenāks lidojums

Gaisa bedres ir viens no nepatīkamākajiem aviotūrisma aspektiem. Lai gan Boeing, protams, nespēj šo problēmu novērst pilnībā, uzņēmuma pārstāvji atzīst, ka aviolaineros Boeing 787 pasažieri turbulenci izjūt mazāk, jo lidaparāta konstrukcijā izmantota īpaša svārstību mazinoša tehnoloģija. Lidmašīnas fizelāža satur arī vairāk vibrāciju un trokšņu slāpējošus materiālus.

4. Miers un klusums

Boeing Dreamliner var lepoties ar ievērojami klusākiem dzinējiem nekā citiem līdzīga izmēra lidaparātiem. Tie darbojas par 60 procentiem klusāk, un tas jūtams ne vien uz lainera klāja, bet arī  uz zemes. Tāpat klusāk darbojas arī Dreamliner gaisa kondicionēšanas sistēma.

5. Ardievas bagāžas cīņām

Kā apgalvo Boeing, rokas bagāžas skapīši Dreamliner salonā ir lielākie, kādi atrodami mūsdienu komerciālajās pasažieru lidmašīnās. Tās ir lieliskas ziņas pasažieriem, kuri mīl ceļot ar maksimāli lielām rokas bagāžas somām.

6. Pašaptumšojoši iluminatori

Dreamliner salona logi ir aptumšojami ar viena slēdža palīdzību. Šī funkcija lieti noder tiem pasažieriem, kas gaišā dienas laikā vēlas nosnausties.

7. Ekonomiskāks lidojums

Boeing 787 patērē par 20 procentiem mazāk degvielas nekā citi līdzīgi aviolaineri, turklāt tiek uzskatīts, ka arī tā uzturēšanas izmaksas varētu būt par 30 procentiem zemākas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15436292sec.