Amerikāņu uzņēmēji piedāvā jaunu alternatīvu kosmosa tūristiem

Amerikāņu uzņēmēji nākuši klajā ar inovatīvu plānu, kā par visai pieejamu cenu nogādāt potenciālos "kosmosa tūristus" aptuveni 30 kilometru augstumā.

Kā ziņo NBC News, uzņēmums "World View", kas bāzēts Arizonas štatā, ar īpašu hēlija balonu palīdzību cer interesentus stratosfēras augšējos slāņos nogādāt par 75 000 ASV dolāru (aptuveni 54 320 eiro). Lai gan pirmais lidojums gaidāms ne ātrāk kā 2016. gadā, jau tuvāko mēnešu laikā uzņēmums plāno uzsākt biļešu tirdzniecību.

"Redzot Zemi karājamies tintes melnajā kosmosa tukšumā, cilvēki spētu labāk izprast mūsu saikni ar šo planētu un visumu tai apkārt. Tā mūsu klientiem pavisam noteikti būtu unikāla, uztveri mainoša pieredze," ziņojumā atzīst "World View" izpilddirektore Džeina Pointere.

Kā norāda ASV Federālās Aviācijas administrācijas pārstāvji, šāda veida ekskursijas tiktu klasificētas kā komerciālie lidojumi kosmosā, tādēļ uz tām attiektos stingrāki noteikumi nekā uz lidojumiem ar, piemēram, karstā gaisa balonu.

Tomēr lidojumā ar īpašo balonu ekskursanti gan nenokļūs ne tuvu starptautiski atzītajai kosmosa robežai 100 kilometru augstumā, kā arī nespēs izjust bezsvara stāvokli.

Taču 75 000 ASV dolāru ir visai neliela summa, ja salīdzina ar "Virgin Galactic" un "XCOR Aerospace" lidojumiem līdzīgā augstumā, kas šādas izpriecas sola par attiecīgi 250 un 95 tūkstošiem dolāru. Turklāt "World View" lidojums hēlija balonā būs ilgāks nekā konkurentiem – pacelšanās aizņems vairākas stundas, dreifēšana 30 kilometru augstumā ilgs divas stundas, bet nolaišanās – aptuveni pusstundu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66482306sec.