airBaltic atved 9 miljono tranzīta pasažieri

Latvijas aviokompānija airBaltic 01.11.2013 lidostai Rīga atveda 9 miljono tranzīta  pasažieri kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. 9 miljonais tranzīta pasažieris – Georgs Malviuss (Georg Malvius), teātra direktors un muzikoloģijas profesors, lidoja maršrutā no Helsinkiem uz Rīgu, lai pēc tam dotos uz Tallinu.

Martins Sedlackis (Martin Sedlacky), airBaltic operatīvās vadības direktors: "Rīga ir pasažieriem visērtākais tranzītmezgls Baltijas reģionā, piedāvājot lidojumu savienojumus ar Skandināviju, Krieviju un NVS, kā arī Eiropu un Tuvajiem Austrumiem. Esam gandarīti, ka airBaltic kopā ar tās partneriem piedāvā ērtu un ātru pārsēšanos Rīgas lidostā ar minimālo laiku - 25 minūtēm starp starptautiskajiem lidojumiem, tai skaitā ceļošanu tranzītā starp Šengenas un ne Šengenas zonas valstīm. Turklāt, īsais 15 minūšu brauciens no Rīgas lidostas uz pilsētas centru sniedz iespēju to iepazīt starp lidojumiem - tā ir lieliska iespēja, ko labprāt pirms došanās uz saviem galamērķiem izmanto daudzi mūsu pasažieri."

Pagājušajā nedēļā airBaltic pārgāja uz ziemas sezonas lidojumu sarakstu, piedāvājot jaunus maršrutus uz Abu Dabī (AAE) un Larnaku (Kipra) un labākus lidojumu savienojumus savā maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos un Krievijā/NVS. airBaltic palielināja lidojumu skaitu no Rīgas uz Kijevu līdz 3 reizēm dienā, lai uzlabotu ceļošanas iespējas uz Rietumeiropu, Skandināviju un Baltijas reģionu. Turklāt aviokompānija ir arī paplašinājusi sadarbības lidojumu līgumu ar Transaero Airlines, nodrošinot 6 lidojumus nedēļā no Rīgas uz Maskavas lidostu Vnukovo. Tiem, kuri ceļo starp Rīgu un Maskavu, airBaltic piedāvā ikdienas reisus Rīga–Maskava (Domodedovo), sadarbojoties ar Transaero Airlines, un 28 iknedēļas lidojumus maršrutā Rīga–Maskava (Šeremetjevo) sadarbībā ar aviokompāniju Aeroflot.

Jau ziņots, airBaltic 2013.gada trešajā ceturksnī strādājusi ar tīro peļņu +9,28 miljonu latu apmērā. Līdz šim airBaltic ir ievērojami pārsniegusi tās sākotnējos biznesa plānus, un iepriekšējā gada zaudējumus -18,78 miljonu latu apmērā 2013.gada deviņos mēnešos, no janvāra līdz septembrim pārvērtusi par tīro peļņu vairāk nekā pusmiljona latu (+520 tūkstoši latu) apmērā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: piecas Boeing 737-500, astoņas Boeing 737-300 un divpadsmit Bombardier Q400 NextGen. Vasaras sezonā airBaltic īslaicīgi izmantos arī Boeing 757-200 lidmašīnas maršrutos, kuros ir augsts pieprasījums. airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas. airBaltic ir Gada aviokompānija 2009/2010 (Zelta balva) – šo balvu piešķir Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). airBaltic ir Air Transport World 2010.gada Fēniksa balvas (Phoenix Award) ieguvējs – starptautiska atzinība par izcilību uzņēmējdarbības restrukturizēšanā. airBaltic saņēma īpašu tendenču noteicēja (Pacesetter Award 2010) balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju apbalvojumā The Budgies World Low Cost Airline Awards par sasniegumiem hibrīdas aviokompānijas statusā. 2012. gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2024 - 31.05.2024 Liedags un zilā jūra gaida apmeklētājus Liepājas reģiona TIB
Liepājas pludmalē ir pabeigti visi inventāra un labiekārtojuma sagatavošanas vai uzstādīšanas darbi un dežūras uzsācis glābšanas dienests. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 01.06.2024 Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 31.05.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42422891sec.