Nosauc eksotiskākos lidostās atrastos dzīvniekus

Kā ziņo vairāki avoti, novembra sākumā Čikāgas O'Hāra starptautiskajā lidostā kāds pasažieris bija pamanījis apkārt klīstam 60 centimetrus garu aligatoru.

Lidostā drīz vien ieradās likumsargi un rāpuli nogādāja veterināra aprūpē, jo, kā izrādījās, tas ilgstoši bija cietis no uzturvielu trūkuma.

Tomēr dažādu eksotisku sugu dzīvnieki pasaules lidostās tiek manīti itin bieži. Daļā gadījumu tie tur gluži vienkārši iemaldās, tomēr, kā zināms, pasaulē izplatīta ir arī dzīvnieku kontrabanda.

Bruņurupucis burgerā

2013. gada jūlijā kāds vīrietis Ķīnā mēģināja lidmašīnā ienest bruņurupuci, kurš bija ievietots starp burgera maizītēm un... majonēzes kārtu. Kad lidostas drošības darbinieki rentgena skenerī pamanīja rāpuļa siluetu pusdienu kārbiņā, vīrietis tik un tā apgalvoja, ka bruņurupuča viņa somā noteikti neesot.

Zvēru dārzs Bangkokas lidostā

2011. gadā kāds pasažieris Bangkokas starptautiskajā lidostā tika pieķerts pārvadājam neskaitāmus dzīvnieku mazuļus. Viņa ceļasomās tika atrasti leopardu, panteru un pērtiķu mazuļi, kā arī lācēns.

Ķengurs aptiekā

Pēc sadursmes ar automašīnu 2013. gada oktobrī Melburnas lidostā bija iemaldījies ievainots ķengurs. Pārsteidzošā kārtā no visām telpām somainis izlēma uzkavēties tieši aptiekā, kur tam drīz vien tika sniegta palīdzība.

Zirnekļi čemodānos

2009. gadā Riodežaneiro-Galejo starptautiskajā lidostā muitnieki atklāja aptuveni 1 000 dzīvu zirnekļu, kurus kāds zooveikala īpašnieks no Lielbritānijas bija paslēpis divās ceļasomās. Tas ir lielākais skaits savvaļas dzīvnieku, kāds jebkad konfiscēts lidostā.

Kolibri kontrabanda

2011. gadā kāds vīrietis no Nīderlandes savā apakšveļā bija iešuvis aptuveni 15 kolibri putniņus un centās tos ienest lidmašīnā. Katrs no mazajiem lidoņiem bija "iesaiņots" atsevišķā drēbes gabalā.

Svārki ar zivtiņām

Tiesa gan, kolibri kontrabandists gan nav vienīgā persona, kurš dzīvniekus iedomājies iešūt apģērbā. 2005. gadā Melburnas lidostā muitnieki pieķēra kādu sievieti, kura savos svārkos bija iešuvusi plastmasas maisiņus, kuri kopumā saturēja vairāk nekā 50 eksotisku sugu zivis. Kā izrādās, viņa kopā ar zivīm Austrālijā bija ieradusies no Singapūras.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.84571385sec.