ASV lidostu drošībnieki nosauc dīvainākos atradumus ceļotāju bagāžā

Suvenīru spridzekļi, rokas granātas un pat ķieģeļi – tie ir tikai daži no priekšmetiem, ko ceļotāju bagāžā regulāri atrod ASV Transporta drošības administrācijas (TSA) darbinieki.

Ik dienu ASV tiek pārbaudīta bagāža vairāk nekā 1,8 miljoniem aviopasažieru. Kā atzīst aviācijas drošības eksperts Džefs Praiss, lielākā daļa ceļotāju, kuru rokas bagāžas somās tiek atrasti aizliegti vai gluži vienkārši dīvaini priekšmeti, ar lidmašīnu ceļo reti, tādēļ vai nu neizprot noteikumus par bagāžas pārvadāšanu, vai uzskata, ka tie neattiecas uz konkrētajiem priekšmetiem. Taču citi pasažieri labi zina, ka viņu vestās mantas var būt bīstamas lidojuma drošībai, un cenšas tās nomaskēt ceļasomu oderējumā, jostu sprādzēs un apavos.

Ik nedēļu TSA interneta blogā tiek publicēts ilustrēts raksts par bīstamākajiem vai dīvainākajiem priekšmetiem, kādi, veicot rentgena skenēšanu, atrasti ceļotāju bagāžā. To vidū ir ne vien pielādēti šaujamieroči, dažāda veida aukstie ieroči, raķešpistoles un pirotehnikas atribūtika, bet pat cilvēka skeleta detaļas un ķieģeļi.

Spridzekļi – suvenīri

Kā zināms, lidmašīnā kategoriski aizliegts ienest jebkāda veida sprāgstvielas vai sprādzienbīstamus priekšmetus. Tomēr jāņem vērā, ka tas attiecas arī uz to atdarinājumiem. Tā, piemēram, kāda ceļotāja rokas bagāžā TSA darbinieki atraduši un konfiscējuši savdabīgu suvenīru – bumbu ar degli, kuru dienesta darbinieki pielīdzinājuši spridzeklim, kāds varētu būt attēlots bērnu multiplikācijas filmās.

Ķieģeļi

Vairums ceļotāju cenšas maksimāli samazināt savas bagāžas svaru, kamēr citiem drošības darbinieki lidostās mēdz jautāt, vai viņu somās neslēpjas kāds ķieģelis. Tomēr, lai cik neticami ironiski tas nešķistu, kāda ceļotāja rokas bagāžā Sirakūzas Hankoka starptautiskajā lidostā patiešām atrasts... ķieģelis. Un, lai gan šis priekšmets nebūt nav minēts TSA aizliegto mantu sarakstā, dienesta darbinieki teic, ka kas tāds rentgena skenera displejā izskatās gaužām dīvaini un aizdomīgi, un piebilst, ka šādus smagumus labāk likt reģistrētajā bagāžā, nogādāt galamērķī citā veidā vai, vislabākajā gadījumā, atstāt mājās.

Rokas granātas

Inertas roku granātas un smaržu pudelītes to veidolā aviopasažieru bagāžā manāmas itin bieži – tās tiek transportētas kā suvenīri vai dāvanas. Tomēr saprotamu iemeslu dēļ šādi priekšmeti ceļotājiem tiek atņemti, jo galu galā tos grūti atšķirt no īstām, sprādzienbīstamām granātām.

Galvaskausa fragmenti

Ne visi neparastie priekšmeti tiek atrasti rokas bagāžā. 2013. gada aprīlī TSA darbinieki Fortloderdeilas starptautiskajā lidostā Floridas štatā uzgāja galvaskausa fragmentus. Lai gan tie atradās māla podos, sākotnēji tika pieņemts, ka noticis kas šaušalīgs. Tomēr, kā atzīst TSA pārstāvis, pasažieri bija iegādājušies māla podus ar zemi un nebija informēti, ka tajos atrodas arī cilvēka skeleta daļas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 24.05.2024 SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76044488sec.