Lidmašīnu pasažieru uzvedība kļūst aizvien nevaldāmāka

Vardarbīgs uzbrukums stjuartēm Ķīnā, kāds amerikāņu pasažieris, kurš lidojuma laikā savā klēpjdatorā aplūkojis pornogrāfiska rakstura materiālus, un dienvidāfrikāņu pāris, kuri nodarbojās ar seksu pirmās klases salonā – tie ir tikai daži no 2013. gada lidmašīnās konstatētajiem incidentiem.

Futbola fanu savstarpējie cīniņi, fotomodeles ar plašu lamu vārdu krājumu un franču kinoaktieris Žerārs Depardjē, kurš urinēja lidmašīnas salona ejā, ir vēl daži no dīvainākajiem piemēriem, kas liecina par aizvien pieaugošu tendenci aviopasažieru vidū – kā norāda pasaules lidsabiedrības, viņu uzvedība kļūst aizvien dramatiskāka.

Kā paziņojumā žurnālistiem decembra vidū norādījuši Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (IATA) pārstāvji, organizācija 2014. gada martā Kanādas pilsētā Monreālā plānotā konferencē cer vienoties par jauniem noteikumiem, kuri paredzētu, ka turpmāk lidmašīnu apkalpes locekļi komerciālajos avioreisos drīkstēs izmantot jebkādus paņēmienus, lai tiktu galā ar nevaldāmiem pasažieriem.

IATA pārstāvis Tims Kolehens par tipisku nodēvējis gadījumu, kad kāda sieviete lidojuma laikā no Eiropas uz Taizemi stjuartes apšļāca ar alkoholiskajiem dzērieniem un pēcāk uzsāka pamatīgu cīniņu, bet tālākajā lidojuma gaitā viņa apkalpes locekļiem un pasažieriem nepārtraukti veltījusi aizvainojošus vārdus.

Kopš 2007. gada, kad tika uzsākta šādu incidentu uzskaite, IATA konstatējusi vairāk nekā 15 000 līdzīgu gadījumu. Turklāt Kolehens norāda, ka, domājams, par tikpat iespaidīgu skaitu incidentu nav oficiālu datu.

Bieži vien nevaldāmie pasažieri netiek sodīti, jo valstīs, kurās lidmašīnas piezemējas, likumsargi atzīst, ka notikušais nav viņu jurisdikcijā. Vēl ļaunāk – skaidrības trūkums pašreiz spēkā esošajā, 1963. gadā pieņemtajā Tokijas konvencijā traucē apkalpes locekļiem izlemt, kā pareizi rīkoties šādās situācijās.

Kuriozāko gadījumu vidū var minēt arī incidentu, kad kāda Krievijas pilsone reisā no Losandželosas uz Londonu ķērās pie šķidro ziepju pudelītes tukšošanas brīdī, kad stjuartes atteica papildināt viņas glāzi ar alkoholu, kā arī mēģināja iekost stjuartei. Citā gadījumā kāds vīrietis pamanījās nočiept vīnu no stjuartes ratiņiem un pēc tam aši ieslēdzās tualetē, lai to izdzertu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90780401sec.