Aprit 100 gadi kopš pirmā komerciālā lidojuma

2014. gada 1. janvārī aprit 100 gadi kopš pirmā cilvēces vēsturē veiktā komerciālā avioreisa – 23 minūšu ilga lidojuma pāri Tampas līcim Floridas štatā, ASV.

Pirmajā simboliskajā avioreisā maršrutā no nelielās Sentpītersbērgas pilsētiņas uz Tampu 1914. gadā devās tikai viens pasažieris, kurš par lidmašīnas biļeti bija samaksājis 400 ASV dolāru, turklāt viņam nācās sēdēt atvērtā kabīnē blakus pilotam Tonijam Dženesam.

Trīs mēnešus vēlāk, kad noslēdzās vietējā tūrisma sezona, pasaulē pirmā aviosabiedrība "St. Petersburg-Tampa Airboat Line" savu darbību pārtrauca. Kopumā tā bija pārvadājusi 1204 pasažierus.

Domājams, ka komerciālās aviācijas pionieri nespēja iztēloties, ka nozare, kurā viņi bija spēruši pirmos soļus, jau tuvākajos desmitos gadu piedzīvos neiedomājami strauju attīstību, kas turpmāk teju pilnībā izmainīs pasauli, kurā dzīvojam.

Jāpiebilst, ka mūsdienās pasaules aviokompāniju pakalpojumus ik dienu izmanto vairāk nekā astoņi miljoni pasažieru. 2013. gadā kopumā tika pārvadāti 3,1 miljards pasažieru, pirmo reizi pārsniedzot trīs miljardu atzīmi.

Lai atzīmētu komerciālā lidojuma simtgadi, sākot ar šodienu interesentiem pieejams tiešsaistes resurss Flying100years.com, kurā, līdzās vēsturiskam un ekonomiskam ieskatam nozarē, interaktīvā veidā iespējams iepazīties ar informāciju, kas atspoguļo komerciālās aviācijas sniegto labumu cilvēcei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22497296sec.