Pasažieri Ķīnā septiņas stundas pavada iesprostoti lidmašīnā

Simtiem pasažieru teju visu nakti nācies pavadīt Ķīnas aviosabiedrības "Dragon Air" lidmašīnā pēc tam, kad spēcīgas vētras dēļ tā nespēja sasniegt Honkongu un nosēdās citā lidostā.

"Dragon Air" reiss no Šanhajas ar 225 pasažieriem izlidoja svētdien, pulksten 18:30 pēc vietējā laika, taču drīz vien tika novirzīts uz vietējo Šeņdžeņas lidostu, jo plānotā nosēšanās Honkongā nebija iespējama spēcīgu lietusgāžu un miglas dēļ.

Neskatoties uz to, ka laika apstākļi drīz vien uzlabojās, aviolaineri Šeņdžeņas lidostā piemeklēja tehniska problēma, tādēļ lidojums uz iecerēto galamērķi bija jāatliek vēlreiz. Kā ziņu aģentūrai AFP pastāstījusi "Dragon Air" īpašnieka aviokompānijas "Cathay Pacific" pārstāve, rezultātā pasažieriem nācās septiņas stundas pavadīt lidmašīnā.

"Sākotnēji bija plānots doties uz Honkongu, tikko to ļautu laika apstākļi. Taču ar lidmašīnas energoapgādi saistītas kļūmes dēļ reiss aizkavējās vēl ilgāk," norādīts ziņojumā. Tajā minēts arī, ka, tā kā Šeņdžeņa nav "Dragon Air" apkalpojošo lidostu sarakstā, izkāpšanas procedūru apgrūtinājuši vietējie imigrācijas un citi ierobežojumi.

Iesprostotajiem pasažieriem nācās iztikt ar pavisam nelielu pārtikas un dzeramā ūdens daudzumu, tādēļ daļa ļaužu nespēja valdīt niknumu un iesaistījās asās vārdu pārmaiņās ar lidmašīnas apkalpes locekļiem. Kā ziņo South China Morning Post, stjuartes sargājušas lidmašīnas durvis, kurām ar spēku centušies piekļūt vairāki pasažieri.

Pirmdien no rīta gan tika saņemta "speciāla atļauja", un aptuveni 11 stundas pēc izlidošanas no Šanhajas pasažieri beidzot varēja lidmašīnu atstāt.

Svētdienas vētras dēļ Honkongas varasiestādes izsludināja augstākās kategorijas brīdinājumu par lietusgāzēm, iesakot iedzīvotājiem meklēt patvērumu iekštelpās. Tika saņemtas arī desmitiem ziņu par zemes nogruvumiem un plūdiem, turklāt kopš vētras sākuma atcelti vismaz 500 avioreisu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29872894sec.