Japānas aviokompānijas spiestas atcelt reisus pilotu trūkuma dēļ

Augstais vecāka gadagājuma iedzīvotāju īpatsvars Japānā nu sācis raisīt bažas aviācijas nozarē – jau tuvākajos mēnešos var tikt atcelti pat tūkstošiem avioreisu pilotu trūkuma dēļ.

Japānas zemo cenu aviokompānijas "Peach Aviation" pārstāvji norādījuši, ka šovasar pilotu trūkums varētu ietekmēt ap 2 000 avioreisu, turklāt jau šobrīd šī iemesla dēļ atcelti 448 reisi. Arī lidsabiedrība "Vanilla Air" nesen paziņojusi par līdzīgu problēmu – jūnijā jau tikuši atcelti 154 kompānijas reisi, jo tai nav izdevies pieņemt darbā pietiekošu skaitu pilotu.

Kā uzskata Japānas parlamenta locekle un bijušā aizsardzības ministre Juriko Koike, pilotu trūkums ir viens no pirmajiem būtiskajiem indikatoriem, kas liecina, ka valsts novecojušā populācija nākotnē var radīt lielas problēmas. Viņa izteikusi brīdinājumu, ka situācija, domājams, tikai pasliktināsies. "Mēs jau zinām, ka ievērojami sarucis pilotu skaits. Piecdesmitajos gados dzimušie patlaban gatavojas doties pensijā, taču tajā paša laikā trūkst jauno pilotu," viņa atzinusi.

Visvairāk pilotu trūkumu izjūt Japānas zemo cenu aviokompānijas, turklāt situācija pasliktinājusies vairāku jaunu, pēdējo divu gadu laikā dibinātu lidsabiedrību dēļ. Eksperti brīdinājuši, ka problēma tuvākajos gadu desmitos, visticamāk, skars arī visas pārējās Japānas tautsaimniecības nozares.

Jauno pilotu trūkums Japānā kļuvis par nozīmīgu problēmu vien divus gadus pēc tam, kad Starptautiskā Civilās aviācijas organizācija brīdināja, ka pieprasījums pēc šīs profesijas pārstāvjiem pasaulē, īpaši Āzijā, varētu dubultoties. 2014. gada janvārī Japānā strādāja 5 686 kvalificēti piloti, taču aviācijas nozares funkcionēšanai tuvāko astoņu gadu laikā nepieciešami vairāk nekā 7 000 pilotu. Tomēr jāatzīmē, ka jaunie piloti Japānā bieži vien ir neapmierināti arī ar, viņuprāt, salīdzinoši nelielo atalgojumu, uzsākot darbu vietējās aviokompānijās.

Šomēnes atcelto "Vanilla Air" avioreisu dēļ ceļojumu plāni tikuši izjaukti vairāk nekā divarpus tūkstošiem pasažieru. Lai gan lidsabiedrība notiekošajā nav tiešā veidā vainojusi valsts novecojušo populāciju, tās pārstāvis minējis, ka būtu jāveic uzlabojumi, kas saistīti ar jauno pilotu sagatavošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24 Nikos Travel
Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena! | Skatīt vairāk
35 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48829603sec.