Lidmašīnas pasažierus pārbiedē notikumi virs Atlantijas okeāna

Aviokompānijas "Thomson Airways" pasažieriem nācies piedzīvot visai šausminošus mirkļus uz lidmašīnas "Boeing 787 Dreamliner" klāja reisa laikā no Dominikānas uz Lielbritāniju.

"Thomson Airways" lidmašīnai ar 288 pasažieriem šķērsojot Atlantijas okeānu, piloti konstatēja problēmas ar vienu no dzinējiem.

Brits Gerijs Bārtons, kurš kopā ar sievu un meitu tobrīd atgriezās mājās no brīvdienām Dominikānā, pastāstījis, ka aptuveni pusotru stundu pēc pacelšanās saklausījis izmaiņas dzinēju troksnī. Turklāt vienlaikus lidaparāts sācis strauji zaudēt augstumu.

"Mēs ekrānos redzējām, kā ik minūti samazinājām augstumu par aptuveni 150 metriem," Bārtons atzinis vietējam laikrakstam. "Kapteinis sacīja, ka nāksies lidot zemāk, jo vairs nedarbojās viens no dzinējiem. Tobrīd gan šķita, ka vienkārši iegāzīsimies okeānā."

Kā izrādās, kapteinim tehnisku problēmu dēļ bija nācies izslēgt vienu no diviem gaisa kuģa dzinējiem, un, vairākas stundas lidojot zemāk nekā ierasts, tika uzņemts kurss uz Portugālei piederošajām Azoru salām. Tur piloti veica ārkārtas nosēšanos kādā nomaļā militārā lidlaukā.

"Tā bija patiesi biedējoša nosēšanās. Lidmašīnā valdīja saspringta gaisotne – mums teica, ka piezemēšanās var būt nelīdzena, jo darbojas tikai viens dzinējs," pastāstījis Bārtons.

Lidmašīnai nosēžoties, to acumirklī ielenca bruņota vienība, un pasažieriem bija ļauts izkāpt tikai pēc aptuveni piecām stundām. Tikmēr "Thomson Airways" pārstāve apliecinājusi, ka gaisa kuģi piemeklējušas tehniskas problēmas, un norādījusi, ka novirzīšana uz Azoru salām veikta lidojuma drošības dēļ. Katram pasažierim aviokompānija solījusi piešķirt kompensāciju aptuveni 135 eiro apmērā.

Jāatzīmē, ka savulaik ilgi gaidīto, ultramoderno aviolaineri "Boeing 787 Dreamliner", kas pirmo izmēģinājuma lidojumu veica 2009. gadā, piemeklējušas dažnedažādas tehniskas likstas, tostarp problēmas ar elektroniku un akumulatoriem. 2013. gadā šī tipa gaisa kuģu ekspluatācija visā pasaulē uz laiku tika pārtraukta, savukārt šogad eksperti vairāku "Dreamliner" spārnos atraduši mikroplaisas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 23.05.2024 Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37045693sec.