«FlixBus» pirmais zaļais savienojums ar Somiju

No 2023. gada gada 27.jūlija Eiropas vadošais starppilsētu autobusu operators „FlixBus“ uzsāks pasažieru pārvadājumus uz Somiju. Šis zaļais savienojums būs maršruta pagarinājums no Polijas galvaspilsētas Varšavas līdz Vāsai Somijā, tādējādi ietverot braucienu ar prāmi no Tallinas uz Helsinkiem ar videi draudzīgākajiem prāmjiem Baltijas jūrā. Pateicoties šim pagarinājumam, FlixBus savieno Somiju ar Centrāleiropu un nodrošina pakalpojumus no kontinenta ziemeļiem uz dienvidiem.

„Flix” ir starptautisks augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas ar „FlixBus” un „FlixTrain” pakalpojumiem piedāvā visplašāko savienojumu tīklu. „FlixTrain” pašlaik pieejams Vācijā un Zviedrijā, savukārt „FlixBus” darbojas 40 pasaules valstīs — visā Eiropā, kā arī Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Uzņēmums plāno paplašināt tīklu arī Āzijā, uzsākot darbību Indijā nākamajā gadā.  

Zaļie autobusi pirmo reizi dodas uz Somiju

Zaļie starptautisko maršrutu autobusi ir moderni, un tajos ir ierīkotas visaugstākās drošības sistēmas, kas padara „FlixBus” par atzītu un uzticamu pārvadātāju. „FlixBus” sadarbojas ar autobusu parkiem visā pasaulē un tagad ienāk vēl vienas valsts tirgū Eiropā. Šī paplašināšanās turpmāk ļaus no citām Eiropas valstīm viegli nonākt Somijā, kas kļūs par vēl vienu „FlixBus” tīklam pievienotu lielisku vasaras galamērķi. Turklāt Somijā būs viegli pieejami „FlixBus savienojumi, kas atvieglos ceļošanu starp Somijas pilsētām.

Zaļo maršrutu uz Somiju apkalpos lietuviešu transporta uzņēmums „Ollex” un prāmju operators „Tallink”. Pirmais maršruts pa Somiju ir pašreizējā maršruta Varšava–Tallina pagarinājums. „Tallink” un „FlixBus” sadarbība ļauj pasažieriem iegādāties kopīgu biļeti autobusam un prāmim, lai ierastos Somijā, veicot tikai vienu rezervāciju.

Biļetes iespējams viegli un ērti iegādāties vietnē www.flixbus.com vai lietotnē „FlixBus”. Kad pasažieri rezervē braucienu šajā maršrutā, tiek iekļauta gan autobusa, gan prāmja biļete.

Somijā autobusi pa ceļam apstājas Vāsā, Nārpes, Raumā, Raisio, Salo un Helsinkos. Tālāk maršruts virzās cauri Igaunijai, Latvijai un Lietuvai līdz gala pieturai Varšavā, Polijā. Tikai ar vienu starpsavienojumu pasažieri no Somijas var nokļūt citās Eiropas pilsētās, piemēram, Berlīnē, Vīnē vai Bratislavā.

„Tagad, kad “Flix” ienāk Somijas tirgū, mēs esam sasnieguši vēl vienu lielisku pavērsienu, savienojot visas kontinentālās ES valstis. Paplašinot piedāvājumu, īstenojam savu virsuzdevumu sniegt ikvienam lētas un ilgtspējīgas ceļošanas iespējas. Uzskatām, ka, nodrošinot ērtu transportu visā pasaulē, mēs radīsim apvērsumu ceļojumu tirgū. Īpaši tagad, kad cilvēki vairāk apzinās savu ietekmi uz vidi un raizējas par to, mēs vēlamies radīt iespējas izvēlēties sabiedrisko transportu un samazināt oglekļa dioksīda pēdas nospiedumu,” saka „Flix” vadītājs Andrē Švemleins.

„FlixBus” 3 gadi Baltijas valstīs

Šovasar „FlixBus” darbībai Baltijas valstīs aprit trīs gadi. Pirmie maršruti Igaunijā, Latvijā un Lietuvā tika atklāti 2020. gada jūlijā. Pašreiz Baltijas reģionā darbojas 53 „FlixBus” maršruti, tostarp franšīzes un tirdzniecības līnijas, tādējādi šīs valstis tiek savienotas ar daudzām Eiropas pilsētām, piemēram, Prāgu, Berlīni un Varšavu, bez pārsēšanās.

„Interese par ceļojumiem uz Baltijas un Skandināvijas valstīm pastāvīgi pieaug - īpaši atvaļinājumu laikā, kad labvēlīgie laikapstākļi vilina iepazīt šīs valstis. Tāpēc mēs vēlamies nodrošināt pēc iespējas vairāk ērtu ceļošanas iespēju uz šiem reģioniem. Somija bija pēdējā starp kontinentālajām ES valstīm, kurai trūka “FlixBus” savienojuma. Tagad mēs aizpildām šo plaisu ciešā sadarbībā ar “Tallink”. Paplašināšanās Somijā ir rezultāts daudzu mēnešu sagatavošanās darbam, ko „FlixBus” komanda veica kopā ar autobusu partneriem un “Tallink”. Šie ir pirmie soļi šajā tirgū, kas ir tikai sākums „FlixBus” darbībai Somijā,” sacīja „FlixBus” rīkotājdirektors Polijā, Ukrainā un Baltijas valstīs Mihals Lemans (Michal Leman).

Sadarbība ar „Tallink”

Marina Jogi (Marina Jõgi), “Tallink Grupp” pārdošanas direktore, sacīja: „Mēs esam gandarīti par sadarbību ar „FlixBus”, uzsākot jaunu maršrutu, kas savienos Igauniju un Somiju, kā arī Somiju ar pārējo Eiropu. Šī partnerība iezīmē nozīmīgu soli uz priekšu kopīgā mērķa sasniegšanā - radīt vienotas transporta iespējas un uzlabot savienojamību starp reģioniem. “Tallink” uzskata, ka sadarbība ir atslēga uz kopīgu mērķu sasniegšanu, un šī partnerība apliecina mūsu apņemšanos cieši sadarboties ar uzņēmumiem, kuriem ir līdzīgi mērķi. Apvienojot Tallink prāmju pakalpojumu stiprās puses ar FlixBus pieredzi un reputāciju, esam pārliecināti, ka varam nodrošināt izcilu ceļošanas pieredzi, kas atstās patīkamu iespaidu uz mūsu pasažieriem.”

„Flix” ceļš pretī klimatneitrālai mobilitātei

Ne tikai „FlixBus” autobusi ir zaļi — ilgtspējība ir „Flix” pamatvērtība. Ceļot ar „Flix” ir videi daudz draudzīgāk nekā izvēlēties automobili vai lidmašīnu. „FlixBus” ogļskābās gāzes izplūde Eiropā sasniedz 26 g uz pasažierkilometru, kas ir aptuveni par 80 % mazāk nekā automobiļa un par 90 % mazāk nekā lidmašīnas ogļskābās gāzes izplūde tajā pašā maršrutā. Turklāt „Flix” ļauj ceļotājiem samazināt savu ietekmi uz vidi, izmantojot sadarbībā ar „Atmosfair” izveidoto kompensācijas sistēmu. Kopš 2015. gada „Flix” pasažieri, izmantojot šo iespēju, ir neitralizējuši 98 tūkstošus tonnu ogļskābās gāzes.

Nesen „Flix” publicēja pirmo brīvprātīgo vides, sociālo un pārvaldības (ESG) pārskatu, kurā uzņēmums paziņoja, ka līdz 2040. gadam sāks piedāvāt ogļskābās gāzes izplūdes ziņā neitrālu ceļojumu iespējas Eiropā. „Flix” attīstās bezizmešu transporta virzienā, daudzos projektos kopā ar partneriem izmēģinot alternatīvus dzinējus. Pirmie itāļu autobusi, kam uzstādīti saules paneļi, jau kursē starptautiskajos maršrutos Milāna–Marseļa un Milāna–Minhene. „Flix” piedalās arī elektrisko autobusu izmēģinājumu procesā kopā ar „Daimler Buses” un plāno 2024. gadā uzsākt Eiropā pirmā ar ūdeņradi darbināmā tālsatiksmes autobusa ekspluatāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18923521sec.