Janvārī vilcienos braukuši gandrīz 64 000 pasažieru vairāk nekā šajā mēnesī pērn

2024. gada janvārī “Vivi” vilcienu pasažieru skaits sasniedzis 1,26 miljonus pasažieru – tas ir teju par 64 000 pasažieru jeb 5% vairāk nekā pērn janvārī, kad vilcienu savām gaitām izvēlējās 1,19 miljoni pasažieru, – informēja komunikācijas un mārketinga vadītāja Sigita Zviedre.

Tikmēr “Vivi” vilcienu precizitāte jeb rādītājs, kas apliecina, cik reisu ir izpildīti atbilstoši vilcienu kustības grafikam, 2024. gada janvārī bija 91,7%. Pērn vilcienu precizitāte bija 98,3%.

“Kaut arī pašreizējā “Vivi” vilcienu precizitāte joprojām pārsniedz vidējo rādītāju Eiropas Savienībā 88%, tas nav precizitātes rādītājs, kuru līdz šim esam nodrošinājuši pasažieriem un kuru tiecamies atgūt. Pašlaik pakalpojuma stabilitātei esam spēruši vairākus soļus.  Īstermiņā tas nozīmē izmaiņas grafikā līdz brīdim, kad “Škoda Vagonka” garantēs, ka uzņēmuma ražotie vilcieni darbojas bez defektiem. Jaunos vilcienus laižam satiksmē piesardzīgāk, plānojam jauno vilcienu kustību maršrutos, kur ir divi sliežu ceļi, kā arī izmantojam vecos vilcienus,” skaidroja AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Jau vēstīts, ka jauno elektrovilcienu ekspluatācijas risku mazināšanas plāns paredz: jaunie vilcieni iespējami mazāk kursē pa dzelzceļa vienceļa līnijām; gatavībā tiek turēta vilcienu rezerve gadījumam, kad jāpārved pasažieri; jaunie elektrovilcieni, kas pašlaik nekursē un kuriem notiek defektu novēršana, pēc tās satiksmē atgriezīsies kopā ar “Škoda Vagonka” inženieri; samazināts iepriekš palielināto reisu skaits elektrificētajās dzelzceļa līnijās, samazinot reisu skaitu, un izvēlēti tādi, kuriem ne ilgāk kā 30 minūšu laikā pirms un pēc pieejams cits reiss. Uzlabota pasažieru apziņošanas kārtība vilcienu kavējumu gadījumos.

“Tie, kuri ir braukuši jaunajā vilcienā, novērtē gan klusāku gaitu, gan patīkamāku vidi. Tāpēc esam pārliecināti, ka pēc tam, kad “Škoda Vagona” novērsīs tehniskās problēmas un varēsim jaunos vilcienus pilnībā ieviest kustībā, un “Vivi” atjaunos līdzšinējo precizitāti, pārvietošanās ar vilcienu kļūs vēl pieprasītāka. Strādāsim, lai atjaunojas pasažieru lojalitāte. Pagājušā gada pasažieru aptaujas dati rāda, ka 88% respondentu bija apmierināti ar vilcienu satiksmi Latvijā, turklāt šis rādītājs par 19 procentpunktiem pārsniedza kopējos pasažieru pārvadātāju nozares rādītājus,” teica Grigulis.

Savukārt 1. februārī AS “Pasažieru vilciens” mašīnisti instruktori, mācību instruktori un inženieri “Škoda Vagonka” speciālistu vadībā jaunajos elektrovilcienos apguva rīcības nestandarta un avārijas situācijās, piemēram, defektu konstatēšanu, bateriju uzlādes problēmu risināšanu un elektrovilciena avārijas vilkšanu.

Jau līdz šim 74 AS “Pasažieru vilciens” darbinieki ir piedalījušies un pabeiguši vairākas sertificētas “Škoda Vagonka” mācības, iegūstot pavisam 252 sertifikātus, kā arī visi 80 mašīnisti ir izgājuši pilnu kursu pēc “Škoda Vagonka” izstrādātā mācību plāna un materiāliem elektrovilcienu vadībai standarta apstākļos.

AS “Pasažieru vilciens” pasažieru aptauju 2023. gada jūlijā piecās dzelzceļa līnijās veica tirgus, sociālo un mediju pētījumu kompānija “Kantar”, kopumā aptaujājot gandrīz 3900 pasažieru. Izlases struktūra veidota, balstoties uz statistikas datiem par pasažieru plūsmu katrā no dzelzceļa līnijām. Pasažieri tika aptaujāti visās nedēļas dienās, dažādos vilcienu kursēšanas laikos, kā arī visos dzelzceļa līniju posmos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.51619911sec.