«FlixBus» nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos pavasara galamērķus

«FlixBus» nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos pavasara galamērķus

Saskaņā ar tālsatiksmes autobusu operatora “FlixBus” apkopoto informāciju, šajā pavasarī vieni no populārākajiem galamērķiem ārpus Baltijas valstīm, ko izvēlējušies Latvijas iedzīvotāji, ir Varšava, Vīne un Berlīne. “FlixBus” vecākā biznesa attīstības vadītāja Baltijas valstīs Andželīna Kostiukova norāda, ka galvenie iemesli ceļošanai uz šīm Eiropas valstīm ir izdevīgās ceļošanas izmaksas un iespēja doties uz izvēlēto galamērķi no Rīgas, ne tikai no Viļņas vai Tallinas.

“FlixBus” vecākā biznesa attīstības vadītāja Baltijas valstīs Andželīna Kostiukova skaidro, ka ceļošana ar autobusu sniedz iespēju apskatīt dažādas vietas, lauku apvidus un mazpilsētas, ko nevar pilnvērtīgi izbaudīt, ja ceļo ar lidmašīnu. “Tālsatiksmes autobusi nodrošina mierīgu un baudāmu ceļošanas pieredzi, apskatot ainavas un pilsētu panorāmas, ko ne vienmēr var pieredzēt lidmašīnā. Līdz ar to mēs novērojam, ka autobusu pasažieru skaits Baltijas valstīs ar katru gadu pieaug, un viens no iemesliem tam ir cilvēku vēlme ietaupīt finanšu līdzekļus - īpaši šā brīža ekonomiskajā situācijā, kad vienlaikus pieaug vēlme meklēt videi draudzīgākas ceļošanas alternatīvas,” atklāj A.Kostiukova.

Viņa uzsver, ka pēdējos gados Latvijas iedzīvotāji pievērš arvien lielāku uzmanību tam, vai ceļošana ir ilgtspējīga un dabai draudzīga, to kā tendenci novērojot tieši jaunāko paaudžu vidū. “Ceļojot ar autobusu, viena pasažiera nobrauktais kilometrs izdala 26g  CO2 izmešu, kas ir vismaz piecas reizes mazāk, nekā ceļojot ar automašīnu, un vismaz astoņas reizes mazāk nekā ceļojot ar lidmašīnu. Turklāt, salīdzinot ceļojumus ar automašīnu vai lidmašīnu, autobusa brauciena izmaksas ir ievērojami zemākas, kas šo ceļošanas veidu padara par izdevīgāko alternatīvu tiem, kuri vēlas ceļot pēc iespējas ilgtspējīgāk un dabai draudzīgāk,” stāsta A.Kostiukova.

Runājot par galamērķiem, kurus visbiežāk izvēlas Latvijas iedzīvotāji, “FlixBus” pārstāve izceļ Polijas galvaspilsētu: “Varšavu kādreiz dēvēja par “Austrumu Parīzi”. Tā bija viena no Eiropas skaistākajām pilsētām, līdz Otrajā pasaules karā pilsēta tika sagrauta. Pēdējo desmitu gadu laikā Polijas galvaspilsēta ir “atdzimusi” no jauna un atkal kļuvusi par vienu no Eiropas spilgtākajām pilsētām”, saka Andželīna Kostjukova, piebilstot, ka, iestājoties siltākiem laikapstākļiem Centrāleiropā, ceļotājiem, kuri dodas uz Varšavu ar autobusu, būtu vērts doties pilsētas apskatē arī ar velosipēdu.

Starp populārākajiem Varšavas tūrisma objektiem viņa min UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto vecpilsētu un tā dēvēto karalisko ceļu jeb Royal Route, kas ir viena no slavenākajām pilsētas ielām, piedāvājot dažādus veikalus, restorānus un izklaides vietas, kā arī grandiozo pilsētas laukumu un tajā esošo Sigismunda kolonnu. Varšava Baltijas tūristu vidū ir iecienīta arī ar Eiropā augstāko pulksteņa torni un Kopernika zinātnes centru, ko izvēlas apmeklēt, ceļojot ar bērniem.

Vēl viens “FlixBus”  galamērķis, kuru bieži izvēlas Latvijas iedzīvotāji, ceļojot no Lietuvas, ir Vīne. Austrijas galvaspilsētā ir skatāma jūgendstila un baroka arhitektūras, krāšņi parki, muzeji, kā arī dažādas kafejnīcas un veikali.

Viesojoties Vīnē, var apmeklēt slavenās Belvederes pilis un galerijas, kurās apskatāma bagātīga Austrijas mākslas kolekcija, tostarp arī Gustava Klimta meistardarbs “Skūpsts”. Tāpat vērts apmeklēt Šēnbrunnas dārzus un Šēnbrunnas pili. Turklāt, visi grāmatu un arhitektūras cienītāji var apmeklēt Nacionālo bibliotēku. Arhitektūras un interesantās vēstures dēļ Vīne vienmēr būs viens no tūristu iecienītākajiem galamērķiem.

Vēl viens no Latvijas iedzīvotāju biežāk izvēlētajiem galamērķiem ir Berlīne. Ceļojot uz Berlīni, var apskatīt dinozaurus, kas atrodas Dabas muzejā. Tikmēr arhitektūras ziņā vērts apmeklēt Parlamenta ēku, kas celta neobaroka stilā.  Netālu no Parlamenta ēkas atrodas Brandenburgas vārti, kas tiek uzskatīti par vienu no Berlīnes ievērojamākiem kultūras pieminekļiem. Kamēr labāko skatu visā pilsētā var izbaudīt no Berlīnes TV torņa.

A. Kostjukova norāda: “Berlīnei piemīt divas dažādas puses - rietumu un austrumu, kurām galvenās atšķirības meklējamas arhitektūrā. Tāpēc ir vērts doties pastaigā gar Berlīnes mūri.  Jaunieši no Latvijas lielākoties dodas uz Berlīni, lai apmeklētu koncertus, deju pasākumus, kā arī krāmu un ēdiena tirdziņus. Berlīne ir pilsēta, kurā pilnīgi katrs atradīs sev tīkamo, tāpēc tieši pilsētas daudzveidība ir tas, kas mudina cilvēkus tur atgriezties.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 24.05.2024 SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 23.05.2024 Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.94028211sec.