Travelnews.lv redaktore iepazīst Gruziju: Briesmīgākā māja Batumi - «Magnolija»

“Uz briesmīgo māju,” tā kādā lietainā pēcpusdienā Gruzijas pilsētā Batumi teicu taksistam, mēģinot šādi apskaidrot, uz kurieni jādodas, jo tobrīd internets nestrādāja, kā jau tas mēdz gadīties lietainās dienās Gruzijā, Melnās jūras piekrastē.

Mans pasūtījums izraisīja plašu smieklu vētru taksistu vidū, bet to, ko domāju, sakot “uz briesmīgo māju”, viņi saprata vien tad, kad parādīju foto. “Tā taču ir “Magnolija”!”

Jā, briesmīgā māja “Magnolija”, kas atrodas burtiski pašā jūras krastā, kvartālā, ko šobrīd mēģina aizbūvēt ar dažāda lieluma un izmēra debesskrāpjiem. “Magnolija” nav vienkārši māja – tas ir kvartāls. Bet ēka izskatās kā pēc apokalipses.

Pirms dažiem gadiem nejauši uzdūros kādam TV raidījumam, kurš vēstīja par šo Batumi “brīnumu”, un liels bija mans pārsteigums, saproto, ka briesmīgo māju redzu no savas viesnīcas loga. Pirms gadiem padsmit šo ēku, kas aizņem veselu kvartālu, sāka būvēt kā grandiozu projektu – super luksus dzīvokļus. Balta fasāde, kolonnas un virkne dažādu sīkumu, kas liecināja – jā, šis projekts izdosies. Taču tik vienkārši vis nebija. Īpašnieku un viņa ģimeni vajāja dažādas problēmas, un iecerētā šika vietā sanāca teju vai čiks. Patiesībā vēl trakāk – īpašnieks pārdevis mājas jumtu, kur veiksmīgie pircēji būvēja savus putnubūrīšus (lasi – dzīvokļus). Līdz ar to projekts vairs nebūt nebija projekts, bet gan absolūts bezstila sajaukums, un tā arī nav skaidrs, kā augšējo stāvu iemītnieki tur vispār nokļūst un kā dzīvo.

Teikt, ka būve ir pabeigta, nevar. Taču daudzviet plānotā lepnība jau ir saplaisājusi. Ēkas apakšējos stāvos mājvietas radušas kafejnīcas, veikali, krodziņi, skaistumkopšanas saloni, bet daži stāvi atdoti dažāda līmeņa naktsmītnēm, pārsvarā gan hosteļiem. Kas zīmīgi, nekustamo īpašumu portāli vēl joprojām “Magnoliju” cildina kā luksusa apartamentu celtni, piedāvājot tur iegādāties dzīvokļus par salīdzinoši bargu naudu.

Kas ar “Magnoliju” notiks tad, kad visapkārt būs stikloti debesskrāpji? Vietējie nešaubās ne mirkli – ēku nojauks. Un tās vietā uzslies vēl vismaz pārīti jaunu debesskrāpju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51524806sec.