Aivars Mackevičs: 5 atziņas par ceļojumu uz Ēģipti ar tūroperatoru «ANEX Tour Latvija» (video)

Travelnews.lv redakcija sadarbībā ar tūroperatoru «ANEX Tour Latvija» 2023.gada novembrī devās ceļojumā uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu, kur galvenais notikums bija Turcijas tūroperatora «ANEX Tour» lielā kopā sanākšana, kas pulcēja 750 dalībniekus no 5 Eiropas valstīm. Latvijas tūrisma firmu vadītāji un ceļojumu konsultanti kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ukrainas iepazinās ar tūroperatora aktualitātēm, tirgus situāciju un nākotnes plāniem. Latvijas tūrisma profesionāļiem bija iespēja klātienē iepazīt dažādu Ēģiptes viesnīcu aktuālos piedāvājumus un rast jaunus biznesa kontaktus. Svinīgā atmosfērā tūroperators «ANEX Tour» apbalvoja katras valsts labākās tūrisma firmas, balstoties uz 2023.gada pārdošanas sezonas rezultātiem. No Latvijas balvas ieguva ceļojumu aģentūras «Latvijas Kultūras Tūrisma Aģentūra», «Lattur» un «Orhidtravel».

Travelnews.lv redakcijas uzdevumā uz Ēģipti devās Aivars Mackevičs, kur kopā ar Delfi.lv kolēģi Kārli Arāju vienu nedēļu strādāja un izbaudīja «Anex Tour» viesmīlību Ēģiptē. Aivars Mackevičs kopš 2004.gada Ēģiptē ir bijis vairāk nekā 15 reizes un iepazinis šīs valsts galvenos tūristu galamērķus, viesnīcas, ekskursijas un izklaides pasākumus. Redakcijas ceļojumu uz Ēģipti atbalstīja arī «Baltijas Apdrošināšanas Nams» un «Europcar Latvija».

BalticTravelnews.com direktora Aivara Mackeviča 5 atziņas par ceļojumu uz Ēģipti ar tūroperatoru «ANEX Tour Latvija»:

1) Ēģiptes kūrorts Šarm eš Šeiha Sinajas pussalā ir ļoti iecienīts tūristu galamērķis ziemas sezonā, taču ģeogrāfiski tuvais Izraēlas konflikts ir ietekmējis daudzu ceļotāju izvēli par labu otram Ēģiptes kūrortam Hurgadai, kas arī atrodas Sarkanās jūras krastā. Tā kā uzturējāmies 5 zvaigžņu viesnīcā «Rixos Golf Villas & Suites Sharm El Sheikh Resort», kas atrodas Šarm eš Šeihas lidostas tuvumā, varēja novērot diezgan intensīvu gaisa satiksmi ar Eiropā un Krievijā pazīstamu lidsabiedrību lidmašīnām. Kūrortā gan bija vērojama ierastā tūristu dzīve un nekas neliecināja par kādu ārkārtas situāciju. Viesnīcās darbojās paviršās drošības kontroles un uz ielām nemanīja nevienu bruņutehniku, kā tas ir bijis gados, kad Ēģipte ir piedzīvojusi kādu teroraktu. Šobrīd varētu ticēt, ka Šarm eš Šeiha ir drošs galamērķis, jo Ēģiptes tūrisms nevar atļauties nevienu nejaušību, kas būtu saistīta ar ceļošanas drošību. Latvijas tūrisma eksperti tomēr iesaka vairāk uzturēties kūrorta robežās un nedoties tālākās ekskursijās. Latvijas ceļotāju lielākā vēlme Ēģiptes kūrortos ir sauļoties, peldēties, nirt, paēst, iepirkties, izklaidēties un vienkārši atpūsties baseina malā bez jebkāda mērķa. Interesanti, ka aizvien biežāk veikalos precēm tiek norādītas stabilas cenas, kas ļauj izvairīties no emocionālas kaulēšanās procedūras. 2022.gadā Ēģipti apmeklēja 11,7 miljoni tūristu, bet šajā gadā tiek prognozēti 15 miljoni.

2) Lidojums ar Ukrainas lidsabiedrības «Skyline Express Airlines» Boeing 757-300 ļauj izbaudīt lielas lidmašīnas komfortu, taču piecu stundu lidojumā pietrūkst izklaides informācijas monitoros, tāpēc iesaku lejuplādēt viedtālrunī filmas, mūziku vai raidierakstus, lai lidojuma laikā nebūtu garlaicīgi. Šarm eš Šeihas lidostā daudzi tūristi steidz nopirkt vietējās mobilo sakaru kartes, jo Latvijas piedāvātais interneta pakalpojums ir nesamērīgi dārgs un un tā limits tiek ātri sasniegts. Ja ir paredzēta uzturēšanās galvenokārt viesnīcas teritorijā, tad Ēģiptes 5 zvaigžņu naktsmītnēs Wi-Fi darbojas gandrīz nevainojami. Ceļotājiem ir jāzina, ka tagad no Ēģiptes var veikt zvanus WhatsApp lietotnē.  

3) Viesnīca «Rixos Golf Villas & Suites Sharm El Sheikh Resort» piedāvā atpūtu dažāda komforta līmeņa villās. Atšķirībā no citām «Rixos» zīmola viesnīcām Šarm eš Šeihā, šajā nav tiešas piekļuves Sarkanajai jūrai, tāpēc visi peldas un atpūšas individuālā vai kopēja baseina tuvumā. Mums bija paveicies izbaudīt augstāko komfortu divstāvīgā villā – ''Queen Villa'', kur vienlaicīgi var atpūsties kompānija līdz 10 cilvēkiem. Aptuvenā cena vienai nedēļai ir 14.000 eiro. Interesanti, ka šīs kategorijas villas viesiem ir paredzēts arī sulainis. Mūsu gadījumā šis pakalpojums netika izmantots, jo viss nepieciešamais bija pieejams bez citu palīdzības. 1000 m² villa ar piecām guļamistabām, virtuvi, ēdamzāli, terasi un citām neskaitāmām telpām piedāvā iespēju arī nozust apkārtējiem un pavadīt laiku vienatnē. Villa piedāvā alternatīvu atpūtu ierastajam viesnīcas stilam un iespēju būt šaurākā lokā ar radiem vai draugiem, izbaudot privātu teritoriju un to, ka baseins nav jādala ar svešiem cilvēkiem. Jāteic, ka dzeramnaudas princips (10-20 ASV dolāri) te darbojas perfekti, proti, jo lielāka dzeramnauda, jo lielāks daudzums dažādu dzērienu virtuves ledusskapī. Viesnīcas personāls ieradās villā katru dienu, lai nomazgātu traukus, kafijas aparātu, sakoptu telpas, baseinu un teritoriju, nomainītu dvieļus un papildinātu izlietotos krājumus. Viesnīcas ar bezmaksas transfēru var doties uz citām «Rixos» viesnīcām Šarm eš Šeihā un baudīt to pakalpojumus bez papildus maksas, piemēram, «Rixos Premium Seagate» ūdens atrakciju parku.

4) Pasākums «ANEX TOUR WORKSHOP 2023» bija izcili grandiozs - draudzīgā atmosfērā iepazinās, komunicēja un izklaidējās tūrisma profesionāļi no piecām valstīm. Līdz šim bija ierasts, ka līdzīgos pasākumos tūroperatori velta lielu uzmanību kaimiņvalsts delegācijai, jo tā parasti ir liela, svarīga un ar milzu ambīcijām. «ANEX Tour» rīkotā pasākuma formāts ļāva katrai valstij justies svarīgai, lai gan lielāko daļu uzmanības līdzīgās pozīcijās dalīja Ukraina un Polija, Baltijas valstu pārstāvji iekaroja savas simpātijas vienkārši tāpēc, ka esam Latvija, Lietuva un Igaunija. Tūroperatora pasākumu pagodināja arī Ēģiptes Tūrisma ministrijas pārstāvji. Pēc divām semināru dienām 750 tūrisma profesionāļi pulcējās uz saviesīgu vakaru «The Biggest GALA in Europe 2023», kur tikai piedāvāta izklaidējoša un plaša programma ar dažādiem māksliniekiem, gardēžu vakariņas, uzrunas, dejas un labāko tūrisma firmu apbalvošana. Neierasti, bet patīkami, ka aktīvs pasākuma dalībnieks un organizators bija «ANEX Tour» vadītājs Ilker Adiguzel, kurš iedvesmoja publiku un veicināja līderības sajūtu ar personisko piemēru. Jāatzīmē, ka svinīgo skatuves pasākumu vadīja Polijas un Latvijas uzņēmumu direktori.

5) Latvijas tūroperators «ANEX Tour Latvija» direktors ir Aleksejs Kriščuks - uzņēmums piedāvā ceļojumus kopš 2023.gada pavasara. Vasaras populārākais galamērķis bija un ir Turcija, bet ziemas sezonā ceļotāji intensīvi dodas uz Ēģipti. Interneta vietnē www.AnexTour.lv ir atrodami ceļojumi uz Bulgāriju, Grieķiju un AAE. Nākotnes plānos ir arī tādi galamērķi kā Taizeme, Indija un Spānija. Mātes uzņēmums «ANEX Tour» tūrisma biznesā ir jau 28 gadus un darbojas 39 valstīs, kas automātiski apliecina visas kompānijas stabilitāti un pieredzi. «ANEX Tour» rīcībā ir savas viesnīcas, lidsabiedrības un transfēra serviss, kas ļauj piedāvāt tūristiem izdevīgu cenu un tūroperatora standarta kvalitāti visa ceļojuma laikā.

Travelnews.lv publicētās ceļojuma foto reportāžas: 

✅ Travelnews.lv kopā ar «ANEX Tour Latvia» dodas uz lielāko tūroperatora kopā sanākšanu Ēģiptē (65 bildes).

✅ Tūroperators «ANEX Tour Latvia» kopā ar tūrisma aģentiem piedalās «The biggest Workshop in Europe Egipt 2023» (55 bildes).

✅ Tūroperators «ANEX Tour» Ēģiptē sveic labākas tūrisma firmas no Baltijas valstīm, Ukrainas un Polijas (45 bildes).

✅ Ceļojumu aģenti no Baltijas valstīm, Ukrainas un Polijas piedalās «ANEX Tour» Ēģiptes vakara pasākumā «The Biggest GALA in Europe 2023» (75 bildes).

✅ Travelnews.lv apmeklē «ANEX Tour» izklaides pasākumu dabas parkā «Ras Mohamed» Šarm eš Šeihā (80 bildes).

✅ Travelnews.lv sadarbībā ar «ANEX Tour» izbauda 5 zvaigžņu atpūtu villā «Rixos Golf Villas & Suites Sharm El Sheikh Resort» (25 bildes).

✅ Travelnews.lv sadarbībā ar «ANEX Tour» īsi iepazīst jauno Šarm eš Šeihas viesnīcu «Rixos Radamis» (20 bildes).

✅ Travelnews.lv sadarbībā ar «ANEX Tour» izbauda jaunās Šarm eš Šeihas viesnīcas «Rixos Radamis» brokastis (80 bildes).

✅ Travelnews.lv sadarbībā ar «ANEX Tour» iepazīt Šarm eš Šeihas lielceļus ar 120 km/h un mazceļus (20 bildes).

✅ Travelnews.lv sadarbībā ar «ANEX Tour» lido ar Boeing 757-300 no Rīgas uz Šarm eš Šeihu un atpakaļ (50 bildes).

✅ Kādas Ēģiptes preces un suvenīrus Latvijas ceļojumu konsultanti ved mājās? (40 bildes).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20530581sec.