Viedoklis: Aivars Mackevičs - ceļojums nav luksus, bet gan dzīves nepieciešamība [2]

Laikos, kad inflācija noēd mūsu ietaupījumus un ikdienas brauciens uz darbu kļūst par dažiem santīmiem dārgāks, cilvēki bieži vien sāk piedomāt kādā veidā ietaupīt savus līdzekļus. Taupīt uz labu emociju rēķina nav prātīgi, jo cilvēkam ir nepieciešamas jaunas idejas, lai varētu optimāli sevi pilnveidot nākotnes uzdevumiem. Latviešiem ir raksturīgi, ka pēc katra labi padarīta darba ir jārīko svētki. To ir darījuši mūsu senči gadu simteņiem. Mūsdienās darba ritms ir kļuvis savādāks, jo agrāk to noteica dabas likumi – siena pļauja, kartupeļu vai mēslu talka un citi lauku darbi. Cilvēki nebija bagāti, taču dzīrēm nauda vienmēr atradās. Tie, kas strādā, tiem arī ir jāatpūšas un jānoskaņo sevi jauniem darba uzdevumiem!

Ceļojumu aģentūrās un interneta portālos var sameklēt interesantus un izdevīgus piedāvājumus gan pasaules, gan Latvijas apceļošanai. Tāpēc ceļotājiem nav jānokar deguns, bet jādodas meklēt piedzīvojumus, kuri skaistinās atmiņas vēl ilgu laiku rudens vakaros par vasaru 2008.

Ziemas sezonas ceļojumi sakarā ar enerģijas un pārtikas cenu kāpumu visā pasaulē pieaugs vidēji par 3-4%. Uz šo brīdi pasaule tūrisma presē tiek slavēts Ēģiptes piedāvājums, kas atbilst cenas un pakalpojuma attiecībai. Daudzi tūrisma eksperti atzīst, ka no Eiropas visizdevīgākie ceļojumi patreiz ir tieši uz Ēģipti. Daudzi piemin arī Turciju, taču Ēģiptes piedāvājums 4 un 5 zvaigžņu kategorijā ir nepārspējams. Tā kā vasaras karstais gaiss Ēģiptē ir sauss, tad tos 40 grādus karstuma cilvēki nemaz tik jūtīgi neuztver. Šajā gadā daudzi Eiropas tūristi neierasti, bet fakts atpūšas Ēģiptē tieši vasaras laikā. Daudzi ir neizpratnē, kāpēc tūristi izvairās šajā gadā no Grieķijas un Itālijas, lai gan piedāvājums ir ļoti konkurētspējīgs.

Ja kāds ir iedomājies savā dzīvē apmeklēt ASV, tad uz šo brīdi tas ir visizdevīgākais laiks, jo dolāra kurs pret latu vai eiro ir ļoti zems. Tas pats attiecas arī uz Karību salu valstīm.

Arī Latvijas viesu nami, viesnīcas, atpūtas kompleksi un kempingi piedāvā vilinošas cenas, tāpēc neesiet kūtri un apceļojiet sev interesantākās vietas jau šajā vasarā, lai rudens vakaros ir ko skatīt un atcerēties! Aiciniet savus radiniekus, kaimiņus, draugus un paziņas kādam kopīgam izbraucienam uz Vidzemi, Latgali, Kurzemi vai Zemgali, jo četratā būs lētāk un arī jautrāk. Latvijas tūrisma informācijas centri ir ļoti labi informēti par aktuāliem piedāvājumiem savos reģionos, tāpēc zvaniet, rakstiem un jautājiet!

Ir taču sācies vasaras pēdējais mēnesis!

 Lai Jums visiem veiksmīgs ceļojums un jauki piedzīvojumi!

 Ar cieņu

 Aivars Mackevičs, Eiropas reģionālā tūrisma institūta direktors

BalticTravelnews.eu, Travelnews.lv, Travelnews.lt, Travelnews.ee, TurismaBizness.lv, Turizmoverslas.lt un BMWauto.lv portālu direktors

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Innu 08/07/2008 15:07 ļoti uzmundrinoši

2 Kolna Jezups 08/07/2008 12:26 Nu kas var būt labāks par aukstu alus pudeli, televizoru un bubinošu sievu ... ceļojums uz pasaules malu ar 5 latiem kabatā :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.55228996sec.