ASV dabas parkos plāno atcelt aizliegumu pārvietoties ar velosipēdiem

Amerikas Savienoto Valstu daba ir tik mainīga, ka spēj piesaistīt un pārsteigt ikvienu, kas uzdrošinās to iepazīt.  

Štatos ir neskaitāmi daudz Nacionālie parki. Vairāki no tiem ir slaveni ar dažādiem smilšakmens veidojumiem, kas lokās teju kā velves un arkas, raisot fantāziju un bagātinot iztēli. Kanjoni pārsteidz ar neizmērojamu plašumu un ļauj sajusties gaužām niecīgam varenās dabas priekšā. Daudzi ceļotāji visā pasaulē labprāt dodas parkus iepazīt visdažādākajos veidos – veicot pārgājienus, izmantojot ekskursijas ar autobusiem un pat helikopteriem, kā arī diezgan ierastā veidā – pārvietojoties ar velosipēdiem.

Tomēr vairākos ASV parkos darbojas stingri aizliegumi attiecībā pret pārvietošanās veidiem. Kopš 1964. gada Amerikas Savienoto Valstu dabas ainavas tiek īpaši saudzētas un vairākos tūkstošos hektāru darbojas aizliegumi pārvietoties ar velosipēdiem.

Tomēr pavisam nesen Jūtas štata senatori rosinājuši atcel aizliegumu, tādējādi kļūstot pieejamāki tiem, kas vēlas iepazīt dabas parkus un to neskartās teritorijas ar velosipēdiem un pat zirga mugurā.

Tomēr idejai ir arī pretinieki. Dabas aizsardzības pārvaldes apgalvo, ka kalnu velosipēdi varētu graut takas. Tehniskā pārvietošanās būtu pretrunā ar nodomu, kas definē parkus kā mežonīgu telpu, kur cilvēkam ļauts pārvietoties bez šķēršļiem – vien dabas radītajiem. Velosipēdu izmantošana parkos prasītu daudzus drošības pasākumus un liegtu saglabāt parkus neskartus.

Savukārt idejas atbalstītāji apgalvo, ka nav pierādījumi, ka kalnu velosipēdu riepas spētu graut takas. Gluži pretēji – jauns pārvietošanās veids parkos piesaistītu vēl vairāk ceļotājus no visām pasaules valstīm.

Šobrīd, kopš 1964. gada aizlieguma, parkos ļauts izmantot invalīdu ratiņkrēslus, kā arī pārvietošanās veidus, kuru darbībai netiek veiktas mehāniskas darbības, piemēram, kajakus, slēpes vai klinšu kāpšanas rīkus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75034189sec.