Latvijas nepilsoņu pases turētājiem, iespējams, mainīsies ieceļošanas nosacījumi Krievijā

Latvijas vēstniecība Krievijā nosūtījusi notu Krievijas Ārlietu ministrijai ar lūgumu skaidrot Latvijas nepilsoņa pases turētāju ieceļošanas nosacījumus Krievijā, apliecina Latvijas Ārlietu Ministrija.

Pavisam nesen medijos MixNews un LTV7 izskanēja informācija, kurā pausts, ka kādai Latvijas nepilsonei vārdā Oksana Karaja, kura studē Maskavā, uz Krievijas robežas radušās problēmas pie pasu pārbaudes. Viņai pieprasīta vīza, jo, sākot ar 2016. gada 10.vaugustu, šķērsot Krievijas robežu bez vīzas drīkst tikai tie nepilsoņi, kuri dzimuši līdz 1992. gada februārim un tiem, kas šos jaunumus nav zinājuši, draud naudassods.

Ministrija portālam Travelnews.lv apliecina, ka Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā tika informēta par 2016. gada 15. augustā Domodedova lidostā uz laiku aizturēto Latvijas Republikas nepilsoņa pases turētāju un sniedza personai nepieciešamo konsulāro palīdzību, lai noformētu vīzu uz robežas un atgrieztos Latvijā.

Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments dara zināmu, ka ministrijas rīcībā nav oficiālas informācijas par izmaiņām Latvijas Republikas nepilsoņu pasu turētāju ieceļošanas nosacījumos Krievijas Federācijā. Tiklīdz šāda informācija tiks saņemta no Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas vai Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā, tā tiks publicēta ministrijas mājaslapā.

Kamēr informācija tiek gaidīta, ceļotājiem uz Krieviju, kuriem ir nepilsoņa pase, jāsazinās ar Krievijas vēstniecību Latvijā vai tuvāko Krievijas vēstniecību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53020692sec.