Cilvēki ir ieinteresēti apmeklēt pasaulē savādākos muzejus

Ir skaidrs, ka pasaulē cilvēku ir daudz, un daudz ir arī interešu. Liela daļa cilvēku ir raduši ceļojumu laikā doties uz muzejiem, taču kā būtu, ja aizietu uz kādu ne tik zināmu un pat mazliet savādu muzeju? Zemāk ir apkopoti tikai daži no muzejiem, kas daudzos cilvēkos raisa izbrīnu.

Sāls un piparu trauku muzejs, Gatlinburg, Tenesī, ASV

Kopumā muzejā ir apskatāmi vairāk kā 20 tūkstoši sāls un piparu trauku komplektu. Ir skaidrs, ka dažādība tur ir liela – dažādi tematiskie trauki, ar slavenu cilvēku sejām, dažādās formās, krāsās un izmērā. Ja nu ceļotājam kāds komplekts iepatīkas, pastāv liela iespēja, ka to varēs iegādāties muzeja veikalā. Kā izrādās, arī Spānijā ir vairāki šāda veida muzeji.

Moku muzejs, Amsterdama, Nīderlande

Vēl šķietami nesen, aptuveni pirms divsimt gadiem, cilvēku sodīšanā tika izmantotas savādas un ļoti sāpīgas metodes. Amsterdamā ir kāds neliels muzejs, kurā var apskatīt rīkus, kādi tika izmantoti cilvēku mocīšanā, klausīties sāpīgus ierakstus, kā arī uzzināt vēsturiskus faktus. Tur var ieraudzīt tādus rīkus kā „galvaskausu lauzēju”, „īkšķu skrūves” un giljotīnas.

Āmuru muzejs, Haines, Aļaska

Viss sākās ar milzīgo koka āmuru pilsētā. Taču cilvēki izlēma turpināt godināt šo nozīmīgo un seno darbarīku, tāpēc tam par godu tika izveidots muzejs. Kopumā muzejā ir apskatāmi aptuveni divi tūkstoši artefaktu – gan āmura vēsture, gan pats darbarīks dažādās formās un vecumā.

Suņu kaklasiksnu muzejs, Leeds Castle, Kent, Lielbritānija

Tici vai, nē, bet suņu mode nestāv uz vietas, un tā attīstās līdzi laikam. Muzejā ir apskatāmas vairāk kā 130 retas kaklasiksnas – sākot ar 15. Gadsimta kaklasiksnām ar dzeloņiem, un beidzot ar izsmalcinātām 18. Gadsimta kaklasiksnām.

Sniega cilvēka muzejs, Felton, Kalifornija, ASV

1967. gadā filmu veidotāji Roger Patterson un Bob Gimlin uzfilmēja kaut ko, kas izskatījās pēc sievietes/ sniega cilvēka. Šī filmiņa arī kļuva par pamatu muzeja izveidei. Muzejs atrodas netālu no Henry Cowell State Park, kur it kā sniega cilvēks ir manīts. Muzejā var atrast vietējos stāstiņus, rotaļlietas, kā arī mākslīgi izveidotus sniega cilvēka pēdas un plaukstas nospiedumus.

Sliktas mākslas muzejs, Masačūsetsa

Māksla ir subjektīva, taču ASV ir izveidots muzejs, kurā tiek godināti slikti mākslas darbi. Vairāki no tiem ir atrasti miskastēs, un tie ir dažādu tēmu – dabas skati, portreti, akti un klusā daba.

Diega spole, Darwin Minnesota

Šis gan nav īsti muzejs, bet ir pieminēšanas vērts apskates objekts. Milzīgās diega spoles rādiuss ir aptuveni 12 metri un tās svars sastāda gandrīz astoņus tūkstošus kilogramu. 1950. Gadā, 23 nedēļu laikā to izveidoja amerikāņu vīrs Francis A. Johnson. Milzīgā diega spole ir apskatāma visu gadu, jo atrodas stiklotā verandā. Katru gadu otrajā augusta sestdienā pilsētā tiek svinēta „diega spoles diena”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


SIXT Latvija
,


Daugavpils TIC
,


Motormuzejs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26002908sec.