Labākās pārgājienu takas, ko iekļaut savā ceļojumu sarakstā

Ceļojot ir grūti nepiesārņot vidi un neatstāt paliekošas sekas vidē… līdz brīdim, kamēr nolemjam ceļot ar kājām. Došanās pārgājienos ir pierādīts kā viens no videi draudzīgākajiem ceļošanas veidiem, it īpaši, ja visas nepieciešamās mantas ceļotāji nes mugursomās, guļ teltīs un savāc savus atkritumus.

Tāli, vairāku dienu pārgājieni kļūst ar vien populārāki, un, neskatoties uz grūtībām, ceļotāji iegūst pieredzi, sastopas ar dabas varenību, pārdomā dzīvi un izaicina paši sevi.

Šajā rakstā ir publicētas piecas no pasaules labākajām pārgājienu takām, kuras sniedz elpu aizraujošus piedzīvojumus un neaizmirstamas atmiņas ikvienam.

Klusā okeāna Kores taka (ASV)

Pasaules uzmanību Klusā okeāna Kores taka guva 2012. gadā, kad Šerila Streida publicēja savu vislabāk pārdoto grāmatu ‘Wild’.

Lai izietu visu taku no sākuma līdz beigām (thru-hike) jārēķinās ar 4 – 8 mēnešiem, taču vairums cilvēku izvēlas doties pārgājienā atsevišķos takas posmos, nevis pievarēt to visu vienā reizē. Dažas no skaistākajām takām ir John Muir taka Kalifornijā, Sky Lakes Wilderness taka Oregonā.

Jēkaba ceļš (Spānija)

Jēkaba ceļš ir bijis zināms jau Viduslaikos, kad svētceļnieki devās uz pilsētiņu kalnos, lai dotos uz Svētā Jāņa kapu (St.James).

Ir daudzas pārgājienu takas, kas ved uz Jēkaba ceļu. Populārākā no tām ir Franču ceļš, kurš sākas Francijā, Saint Jean Pied-du-Port pilsētā, tad šķērso Pirenejus un Spānijas ziemeļdaļu no austrumiem uz rietumiem.

Anapurnas aplis (Nepāla)

Anapurnas aplis ir otrā populārākā pārgājienu taka Nepālā aiz Everesta bāzes nometnes pārgājiena. Pieredzējuši kāpēji uzskata, ka Anapurnas aplis tomēr ir labākā pārgājienu taka pasaulē.

206 kilometru garā, pakava formas taka sākotnēji bija tirdzniecības ceļš, pa kuru vietēji pārvietojās ar jakiem vai ēzeļiem. Lai Anapurnas apli izietu pilnībā, jārēķinās ar 3 nedēļām. Viens no spilgtākajiem posmiem ir Thorung La ceļš, kur paveras brīnišķīgs skats - vējā plīvo krāsaini lūgšanu karodziņi uz sniegotu Himalaju virsotņu fona.

W taka (Čīle)

W takā, kas atrodas Čīles Patagonijā, Torres del Paine nacionālajā parkā, ir vērojamas dažas no pasaules iespaidīgākajām un neskartākajām kalnu ainavām. Pat karstās vasaras dienās, šajā kalnu apgabalā ir patīkama, mērena temperatūra, bagātīgi ūdens avoti, kas ļauj komfortabli iziet taku visā tās garumā. W takas pārgājiens parasti aizņem 4 dienas, nakšņošana iespējama teltīs vai tūrisma bāzēs.

Lielā taka (Kanāda)

Lielā taka, agrāk zināma kā Trans-Kanādas taka, ir garākais atpūtas taku tīkls pasaulē.

Taka stiepjas caur visu Kanādu, sākot no Jukonas līdz pat Ņūfaundlendai. Visu taku kopgarums ir gandrīz 20000km, un apmēram 80% no tām ir labiekārtotas. 2017. gadā, par godu Kanādas 150. dzimšanas dienai, ir plānots pabeigt visas takas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Uzņēmumi


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21564603sec.