Augstais Atlass – viens no pasaules nezināmajiem slēpošanas dārgumiem vilina slēpotājus

Atlasa kalni Ziemeļāfrikā jau gadiem intriģē slēpotājus no visas pasaules. Ziemas mēnešos kalnu nogāzēs sakrājas pietiekoši daudz sniega, lai no janvāra līdz martam atvērtu slēpošanas sezonu. No Augstā Atlasa virsotnes paveras elpu aizraujošs skats uz Atlasa kalniem, Sahāras tuksnesi un skaisto ainavu.

Bezbailīgie alpīnisti dodas uz Atlasa kalniem jau daudzus gadus, bet nu ir iespēja arī slēpotājiem, jo Marokā ir atvērts Oukaimeden slēpošanas kūrorts, kura augstākā virsotne sasniedz 2600 metrus.

Oukaimeden slēpošanas kūrorts atrodas 80 kilometru attālumā no Marakešas. Kūrorts nav liels, jo tajā ir 20 slēpošanas trases un tikai viens krēslu pacēlājs. Pieklājīgi sakot, lielākā daļa no nomas inventāra jau pielīdzināmi ‘retro’ stāvoklim, un, ja krēslu pacēlājs nedarbojas, tiek piedāvāta iespēja tikt augšā kalnā ēzeļa mugurā. Tomēr dabas skaistums un dabīgā sniega kvalitāte atsver minētās īpatnības. Pārsvarā Marokas slēpošanas kūrortā nav jāsaskaras ar cilvēku masām, kā tas ir Alpu kalnu kūrortos.

Drosmīgākajiem slēpotājiem tiek piedāvāta iespēja doties uz dienvidaustrumiem, Imlil kalnu ciematu, kurš ir pieturas punkts slēpotāju grupām, kas vēlas sasniegt augstāko Ziemeļāfrikas virsotni Jbel Toubkal. Šādas aktivitātes rīko vairākas Marokas tūrisma aģentūras, un viņiem ir izveidota sadarbība ar vietējiem Imlil ciema berberiem.

Slēpotāji ar gidu parasti pavada nakti pie vietējiem berberiem, bauda marokāniešu virtuvi un ‘berberu viskiju’ jeb saldinātu piparmētru tēju.

Pastāv iespēja sniegotajās virsotnēs nokļūt arī ar helikopteru. Vienīgais operators, kas to piedāvā Āfrikā, ir Heliski Marrakech.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
5* atpūta Antālijas kūrortos Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06. | Skatīt vairāk
no 435 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvia Tours
,


Daugavpils TIC
,


CelojumuBode.lv
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21647286sec.