Rozā ezeri – neparastie dabas brīnumi, kas aizraus katru

Viena lieta ir karstā vasaras dienā atveldzēties vēsā ezera ūdenī, bet tā ir pavisam cita pieredze peldēties ezerā, kura ūdens ir spilgti rozā! Ezera ūdeņi var kļūt sārti dažādu iemeslu dēļ, un ūdens toņi var atšķirties, bet tik un tā skats ir visnotaļ iespaidīgs – iepazīsties ar dažiem rozā ezeru pārstāvjiem!

Hillera ezers Austrālijā 
Hillera ezers atrodas uz salas Austrālijas dienvidos. Ūdens ezerā ir pastāvīgi rozā, pat ja iesmelsiet ūdeni kādā traukā, tas tāpat būs sārts. Tikai pagājušā gadā tika atklāts, kāpēc ezera ūdens ir rozā – tā košļājamās gumijas rozīgo toni veido sāli mīlošas aļģes. Ezera krasts ir noklāts ar sāls nogulumiem, un ūdenī esošā sāls koncentrācija ir ļoti augsta – tāpēc Hillera ezera ūdens ir kā paradīze šīm aļģēm.

Retba ezers Senegālā
Retba ezerā (zināms arī kā “Lac Rose”) sāls koncentrācija ir ap 40%, tas ir gandrīz tikpat sāļš, cik Nāves jūra Izraēlā. Tas nozīmē, ka pa ezeru var itin viegli peldēt, bet nav ieteicams ūdenī palikt pārāk ilgi, jo augstā sāls koncentrācija bojā ādu. Lai labāk pasargātu ādu no sāls ietekmes, vietējie iedzīvotāji iesaka ķermeni ieziest ar sviestu vai eļļu. Retbas ezera rozā toni veido tāda paša veida aļģes kā Hillera ezerā mītošās aļģes, turklāt Retba ezera rozā tonis ir arī atkarīgs no saules gaismas apjoma – jo spilgtāka saules gaisma, jo blāvāks ezera ūdens rozīgais tonis. 

Hutt Lagoon Austrālijā
Visā garumā Hutt Lagoon ir 2km plats un tikai aptuveni vienu metru dziļš, turklāt tā garums sasniedz 14km atzīmi. Hutt Lagoon atrodas pie Hutt River iztekas un arī netālu no okeāna krasta Austrālijas rietumu daļā, kas ik pa laikam “pārkāpj” abu ūdens tilpņu robežu un pienes Hutt Lagoon jaunu sālsūdens devu – tādēļ Hutt Lagoon klasificējams kā sālsūdens ezers. Atšķirībā no iepriekšējiem ezeriem, Hutt Laggon sārto toni veido krāsainas aļģes, kas satur beta karotīnu – jo vairāk aļģu, jo intensīvāks tonis.  

Salina de Torrevieja Spānijā
Spānijas kūrortpilsēta Torrevieja kādreiz bijusi sāls raktuvju un zvejnieku pilsēta. Tā atrodas uz šauruma starp Vidusjūru un rozā ezeru, tādēļ pilsētas klimats praktiski cauru gadu ir patīkams un piemērots blakus esošā rozā ezera apskatei. 

Dusty Rose ezers Kanādā
Šajā ezerā nemājo iepriekš minētās aļģes un ezera ūdenī nav ne grama sāls, tādēļ neviens nevar īsti pateikt, kāpēc tā ūdens ir rozā. Dusty Rose ezeru, kas atrodas Britu Kolumbijā, uztver kā īstenu dabas brīnumu, turklāt, lai arī tas atrodas diezgan grūti pieejamā vietā, katru gadu tas pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju. 

Masazir ezers Azerbaidžānā
Masazir ezers par savu sārto krāsu var pateikties tā ūdenī esošajam rozā sālim. Vietējie šo ezeru ir pamatīgi komercializējuši, lai iegūtu vairākus tūkstošus tonnu rozā sāls. Turklāt šis ezers nebūtu patīkamākā vieta kurp doties, jo blakus milzīgajam sāls daudzumam tajā atrodas arī plaši sēra nogulumi, kas rada intensīvu puvušu olu smārdu. 

Laguna Colorada Bolīvijā
Laguna Colorada ezers rada perfektu kamuflāžu šeit dzīvojošajiem flamingo. Ezera rozā un intensīvos purpura toņus rada ūdenī esošo sarkano minerālu un ar boraksu pilno aļģu kombinācija. Tas bieži vien izžūst un kļūst ļoti sekls, turklāt Laguna Colorada atrodas dabas rezervātā. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.448699sec.