Nepelnīti piemirsto Eiropas galamērķu TOP8

Eiropas Savienībā tūrisms noteikti nav sveša lieta, turklāt ir pilna kultūrvēsturisku bagātību un veido 10% no Eiropas Savienības IKP.

Tomēr Eiropa ir daudz kas vairāk par sen zināmiem kultūrvēsturiskiem objektiem. Portāls "Euronews.com" apkopojis vairākus maz zināmus, bet ievērības cienīgus galamērķus - sākot ar brīnišķīgām pilsētām un beidzot ar senu seniem mežiem un neiepazītām kalnu virsotnēm.

Rumānija - ceļojums kā pasakā

Valsts ir slavena ar to, ka šeit rakstnieks Brems Stokers iedvesmojies rakstīt ievērojamo romānu "Drakula". Šeit var sastapt neskaitāmas kalnu virsotnes, pasaku cienīgas viduslaiku pilis un viduslaiku pilsētas, kas ilgi nav mainījušās. Rumānijā ir vairāki apbrīnojami etnogrāfiskie muzeji un seni ciemi, kas uzskatāmi parāda valsts kultūru. Valsts galvaspilsētā Bukarestē sastopami gan 19. gadsimta arhitektūras meistardarbi, gan PSRS laika būves.

Lihtenšteina - kluss ceļojums kalnos

Šajā pundurvalstiņā, kas atrodas Alpu kalnos starp Austriju un Šveici, nav pat lidostas, lai gan uz šejieni var aizbraukt ar auto un vilcienu. Lihtenšteinā var baudīt vairāku maznoslogotu slēpošanas trasu, kā arī pārgājienu un velomaršrutu sniegtās priekšrocības.

Slovēnija - piedzīvojumi svaigā gaisā

Slovēnija, kas robežojas ar Itāliju, Austriju, Ungāriju un Horvātiju, ir daudzu svaiga gaisa baudītāju neapjausts sapnis. Šeit ir teju viss dabiskais - Alpu virsotnes, mirdzoši ezeri (viens no tiem - Bledas ezers), majestātiski ūdenskritumi, daudz neskarti meži un pat alas (viena no tām - Postojnas ala)

Somija - fenomenāls mežonīgums

Lai gan uz Somiju no pārējās pasaules dodas mazāk tūristu nekā uz Zviedriju vai Norvēģiju, valsts sniedz lielisku iespēju uz brīdi aizmirsties kristāldzidrajos ezeros un idilliskajos nacionālajos parkos. Tepat var atrast arī mežus, kur brūnie lāči un Kanādas brieži jeb vapiti pārvietojas brīvā dabā. Vasarā Somijā var baudīt baltās naktis.

Melnkalne - elpu aizraujoša krasta līnija

Pavisam tuvu valsts skaistajiem Adrijas jūras krastiem un mirdzošajiem jūras ūdeņiem interesents var rast reti stāvas klintis un mežainus, ziediem klātus kalnus. Oranžie māju jumti padara jūras piekrasti vēl pievilcīgāku.

Fēru salas - atpūta no cilvēkiem

Fēru salās Atlantijas okeānā tūrists tik tiešām sajutīsies ārpus ierastajiem ceļiem. Šajā 18 salu arhipelāgā ir grūti neiemīlēties skaistajās okeāna klintīs, apbrīnojamajos tuklīšos, lielajos viļņos un neskaitāmajās stārķu ligzdās. Svarīgi silti apģērbties, jo laikapstākļi Fēru salās ir ļoti mainīgi.

Igaunija - mierīga izraušanās no ikdienas (lai gan tur daudzi latvieši ir bijuši)

Ar 1,3 miljoniem iedzīvotāju Igaunija ir viena no visblīvāk apdzīvotajām valstīm Eiropā, turklāt tūristu iecienīta. Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ir rodams viduslaiku arhitektūras, mūsdienīgu biznesa kvartālu un Somu jūras līča piekrastes promenādu mistrojums. 50% valsts teritorijas sastāv no mežiem, tāpēc šeit ir ērti vienatnē doties baudīt svaigu gaisu.

Luksemburga - neatkārtojams pilsētas gars

Lai gan Luksemburgu nereti apspriež lielo kaimiņvalstu - Vācijas un Francijas - kontekstā, valsts pasakainā galvaspilsēta ar tādu pašu nosaukumu, viduslaicīgās pilis un gleznainie ciemi dara valsti vērtīgu ceļojumam. Luksemburga ir maza. Taču šeit daudz kur var arī atpūsties pie dabas krūts, izmēģinot kārtīgi uzturētus veloceliņus un pārgājienu maršrutus, kas šķērso valsts mežainos kalnus un vīna koku caurvītās ielejas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22429895sec.