Japāņu apsēstības...

Ir teikts, ka japāņi saglabā savu veselo saprātu ar divām apsēstībām: rīsiem un vannām, kur pēdējām ir tādi medicīniski un garīgi efekti, kuri tiek izmantoti, lai ārstētos sākot no narkomānijas līdz epilepsijai, neauglībai un plikgalvībai.  

Japāņi savu brīvo laiku parasti pavada nedēļas nogaļu ceļojumos uz vietām, kur tiek piedāvāti siltie ūdeņi (onsen) un karstie avoti, kur viesi iereģistrējas viesnīcā, uzģērbj kimono uzsvārci (yukata) un izlemj – mērcēšanos kopējā vannā vai grezno viesnīcas ēdienu, ko nevainojams viesnīcas personāls tērpts kimono apģērbā piegādā numuros uz lakotām paplātēm. Tur klienti ēd ēdienus uz zemiem galdiem pie TV aparātiem un skatās “Sekss un lielpilsēta” tik ilgi, kamēr no ēšanas vairs nevar izkustēties. 

Tad visbeidzot viņi dodas uz kopējo vannu, lai izkliedētu miegainību un sadedzinātu kalorijas, tad atgriežas atpakaļ viesnīcas numurā un atkārto procesu tik ilgi, kamēr jādodas mājās. 

Kas ir teicis, ka japāņi neizklaidējas?  

Ir vairākas ar karsto ūdeni saistītu atpūtu alternatīvas, ko ietekmē naudas un laika iespējas. Tā tomēr ir nācija, kur pilsētu dizaineri plāno teritorijas, kur atrasties 24-stundu saunām, pirtīm, dušām un spa. Piemēram, Kenko Land ir karstā ūdens tematiskais parks, kas ir veltīts pilnīgai relaksācijai.  

Literārā tulkojumā Kenko Land arī nozīmē Veselības zeme. Ir grūti iedomāties, ka kāds, uz turieni aizdevies, uz vismaz 15 minūtēm nejūt pilnīgu labsajūtu. Pirms 20 gadiem kā alternatīvu tradicionālajām publiskajām pirtīm Kenko Land bija vannas, saunas un iespējams virpuļvannas (džakuzi). Tagad tās ir attīstītas ar lielām, neona gaismu apgaismotām ēkām un pārsteidzošiem efektiem: karaoke telpām, restorāniem, boulingu, spēļu istabām un masāžas un aromterapijas kabīnēm. 

Vienmēr ir arī publiskā guļamā istaba ar guļamkrēsliem, kur var doties pēc karsēšanās pirtī, ēšanas, vannošanās un izklaidēšanās. Ja Jums nav iebildumu nosnausties dažādā un dīvainā sabiedrībā, tad piedzīvojums būs relaksējošs. 

Daudziem Japānas darījumu cilvēkiem Kenko Land ir ideāls starpposms starp biroju un mājām, kur tiek aizmirsta ikdiena. Kenko Land maksa 1 atpūtas reizei svārstās no 18 līdz 23 ASV dolāriem (iekļauti vannas dvieļi, mutes dvieļi, zobu suka, skūšanās piederumi, slēgts skapītis, kur nolikt mantas, neierobežota ilguma uzturēšanās snaušanas istabā, karaoke un citas iekārtas, kā arī atlaižu taloni restorānam). 

Vienīgais Kenko Land trūkums ir pilnīga privātuma trūkums. Viss, sākot no ēšanas līdz ģērbšanai notiek publiski. Lai gan japāņiem ir instinkts būt neuzkrītošiem, Kenko Land var radīt nelielu diskomfortu, īpaši sievietēm.  

Ir izveidota atsevišķa Kenko Lands daļa tieši sievietēm, kas kļūst arvien populārāka Tokijā. Tajā snaušanas istabā nav guļamkrēsli, bet kapsulas (cilindriskas, iekapsulētas gultas, kuras vai aizslēgt no iekšpuses un piedāvā pilnīgu vientulību).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
🇪🇸 Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41010809sec.