Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta brīdinājums tiem, kuri atrodas Izraēlā un plāno turp doties

Strauji saasinoties drošības situācijai Izraēlā, kas rada ievērojamus drošības riskus un neprognozējamu situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, Ārlietu ministrija stingri aicina šobrīd neceļot uz Izraēlu. Valsts teritorijā esošos Latvijas valstspiederīgos ministrija aicina sekot līdzi situācijas attīstībai un vietējo drošības dienestu rekomendācijām. Šis brīdinājums ir spēkā līdz turpmākam aktuālās situācijas precizējumam. !!!

Valstspiederīgos, kuri šobrīd ir devušies īslaicīgā braucienā uz Izraēlu, Ārlietu ministrija stingri aicina reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

Drošības situācija

Drošības situācija Izraēlā joprojām nav stabila, un tā var strauji mainīties. Ņemot vērā saspringto politisko situāciju un saspīlējumu Izraēlas un palestīniešu attiecībās, Ārlietu ministrija stingri iesaka ceļotājiem nedoties uz Jeruzalemi, Gazas sektoru un 40 km rādiusā ap to un Palestīnas Pašpārvaldes teritorijām. Atrodoties Jeruzalemē, stingri aicinām ievērot piesardzību, izvairīties no demonstrācijām un vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits un iespējamas masu nekārtības. Aicinām ceļotājus atrasties vietā, no kuras ātri sasniedzamas bumbu patversmes.

Vienlaikus aicinām ceļotājus ievērot īpašu piesardzību, izmantojot sabiedrisko transportu, vai izvairīties no tā izmantošanas. Vilcieni darbojas ierobežoti un “karstajos punktos” nepietur.

Iesakām ceļotājiem neapmeklēt Izraēlas pierobežas reģionus ar Libānu un Sīriju.

Atrodoties Izraēlā, aicinām uzmanīgi sekot vietējo varas iestāžu norādēm un aktuālajai informācijai plašsaziņas līdzekļos. Lūdzam stingri ievērot Izraēlas Civilās aizsardzības frontes (Home Front Command ) ierobežojumus. Drošības instrukcijas un patversmju adreses atradīsiet Home Front Command mājas lapā (atveras tikai Izraēlā). Izraēlas Valsts ārkārtas situācijas mājaslapa: National Emergency Portal - Home Page, kā arī Civilās aizsardzības FB lapā: https://www.facebook.com/PikudHaoref   (atveras tikai Izraēlā).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54421592sec.