Starptautiski panākumi Latvijas – Ukrainas kopprojektam pasaules prestižākajā dzīvās komunikācijas notikumu festivālā «BEA World festival»

Latvijas pārstāvji, radošā apvienība “Skudras Metropole”, un Ukrainas pārstāvji, aģentūra “Plombir Event”, ar starptautisko Latvijas – Ukrainas labdarības kopprojektu "Ukraine. Residence of Freedom” iegūst BRONZU kategorijā “Non-Profit/CSR Event” - labākais bezpeļņas labdarības projekts, un ZELTU kategorijā “People’s Choice Award” prestižajā konkursā “BEA World festival”, kas norisinās Itālijā, Romā.

BEA (best event award) - pasākumu industrijas gada centrālais notikums pasaulē, prestižais un vadošais nozares profesionāļu konkurss un festivāls, kas ir līdzvērtīgs apbalvojums kino industrijas “Oskara” balvai. Konkurss šogad svinēja 20 gadu jubileju. Tajā tika iesniegts rekordliels darbu skaits – 333 absolūti lieliski darbi no 26 valstīm un 86 pasaules vadošajām aģentūrām.

Labdarības projekts “Ukraine. Residence of Freedom” ir starptautisks latviešu un ukraiņu mākslinieku sadarbības projekts, kura mērķis ir apvienot dažādu valstu māksliniekus vienotā brīvības meklējumā, kā arī atbalstīt tos cilvēkus, kuriem karadarbības rezultātā ir nepieciešams garīgās veselības atbalsts.

Sešu dienu laikā šī gada augustā Rīgā Jaunavu ielā un Rātes Pasāžā mākslas rezidences laikā tapa augstvērtīgi kultūras un mākslas procesi, kas iemantoja brīvības būtību. Projektā piedalījās vairāk nekā 20 Latvijas un Ukrainas mākslinieki un radošo nozaru pārstāvji no desmit dažādām nozarēm - gleznotāji, aktieri, instalāciju mākslinieki, skaņu mākslinieki un komponisti, šefpavāri, horeogrāfi u.c. nozaru pārstāvji.

“Mēs ticam mākslas spēkam, ka tas spēj pārkāpt robežas un savest cilvēkus kopā. Ar šo pasākumu vēlējāmies veicināt starpvalstu dialogu un pozitīvi ietekmēt tos, kurus ir skāris karš Ukrainā, sniedzot reālu atbalstu, ziedotos līdzekļus novirzot karā cietušo psihosociālās reintegrācijas programmas īstenošanai,” uzsver projekta iniciatore Natālija Čizova, kura kopā ar Latvijas komandu turpinās projektu arī citās valstīs. “Esam pateicīgi, ka Latvija pirmā pauda atbalstu un iniciatīvu piedalīties projektā, cīņā par visu kopējo brīvību.”

“Mums šogad īpaši liels prieks, jo žūrija izvirzīja mūsu kopdarbu kategorijā “Non-profit” jeb vērtīgākais bezpeļņas labdarības projekts pasaulē. Pēc mūsu komandas pārliecības, tā ir vērtīgākā kategorija, kurā tiek iesniegti darbi, kas vēstī par sabiedrībai aktuāliem, sāpīgiem un nozīmīgiem notikumiem. Katrs šajā kategorijā iesniegtais darbs rāva sirdi no krūtīm laukā. Tie ir notikumi, kuri vērsti, lai palīdzētu bezpajumtniekiem, karā cietušiem cilvēkiem un invalīdiem. Tā ir milzu laime, ja izdodas ar savu darbu, kaut par mazu kripatiņu, vairāk palīdzēt un iestāties par vissvarīgākajām vērtībām: cilvēkmīlestību, brīvību, līdzvērtību, cieņu, atbalstu, palīdzību. Tas vispār nav stāsts par zeltu, sudrabu vai bronzu, kā tikai par to, kā kopīgi varam palīdzēt viens otram un vērst sabiedrības uzmanību uz aktuālām norisēm, mūsu gadījumā BRĪVĪBAS virzienā. Esam pateicīgi visiem ukraiņu māksliniekiem un visiem Latvijas cilvēkiem: māksliniekiem, tehniskām kompānijām, atbalstītājiem un labvēļiem, kuri nesavtīgi palīdzēja šim projektam dzimt tieši Latvijā un dot savu svētību, lai projekts veiksmīgi turpinātos arī citās valstīs,” uzsver projekta virsproducente, radošās apvienības “Skudras Metropole” vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa

Festivālā “BEA World festival”, projekts “Ukraine. Residence of Freedom” tika īpaši cildināts, saņemot arī konkursa īpašo balvu “People’s Choice Award”.

“Esam pagodināti par starptautiskās žūrijas augsto novērtējumu un iespēju stāvēt līdzās jēgpilniem un sabiedrībai nozīmīgiem darbiem. Taču īpašs prieks par citu nozares profesionāļu vērtējumu, kuri savas balsis atdeva projektam “Ukraine. Residence of Freedom”. Sabiedrības novērtējums un ticība labajam ir apliecinājums mūsu spējai iestāties par kopējiem mērķiem, cīņā par brīvību,” pauž projekta vadītājs Toms Veiss.

Latviju projektā pārstāvēja mākslinieks Raitis Hrolovičs, dizaineris Mārcis Ziemiņš, māksliniece Linda Vilka, mūziķis Rick Feds, florists Valters Ozoliņš, gaismas mākslinieki Those guys lighting, modes māksliniece Una Bērziņa, gleznotāja Signe Vanadziņa, horeogrāfe Liene Grava, aktrise Jana Herbsta, šefpavāri no restorāna “3 Pavāri”.

Ukrainu projektā pārstāvēja fotogrāfs Jurasovs Vitalijs, fotogrāfs Astaforovs Ievgens, video mākslinieks Andrijs Baglajs, kolāžu māksliniece Katja Bondarets, mūzikas producents un DJ Yaroslav Y:K, portretu un modes fotogrāfe Mariana Shafro, aktrise Katerina Višņeva, mūziķis MONOCONDA, mūsdienu māksliniece Daria Kalašņikova, digitālo kolāžu mākslinieks Taras Haida, intermediju māksliniece ASAKI, multimedijmāksliniece Mila Čeprasova, abstraktā gleznotāja Jūlija Smala, daudznozaru māksliniece Alekss Verhovskaja, vizuālā māksliniece Ganna Bogačuka, šefpavārs Jurijs Kovriženko, digitālā māksliniece Olha Lebedieva un mākslinieks Dobrinya Ivanov.

Projektu “Ukraine. Residence of Freedom” joprojām var atbalstīt ikviens, ziedojot platformā ziedot.lv https://www.ziedot.lv/ukraina-brivibas-rezidence-4658, tā nodrošinot psihoneiroloģiskās reintegrācijas programmu karā cietušajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47291994sec.