Iepazīsti Karību reģiona piecas kultūras

Kuernavaka ir skaista kolonijas pilsētiņa Karību reģionā, kas atrodas 1542 metrus virs jūras līmeņa. Tieši šeit savas villas ir uzcēluši Meksikas bagātākie cilvēki. Kuernavakas ielejā ir unikāls klimats: dienā šeit gandrīz vienmēr silts un saulains laiks, bet naktī ir diezgan vēss. Vēl spāņu konkistadori dēvēja Kuernavaku par „mūžīgā pavasara pilsētu”, jo gada vidējā temperatūra pilsētā ir 21,5 grādi pēc Celsija. Īslaicīgie lieti šeit ir tikai no jūnija līdz oktobrim. Pilsēta ir slavena ar brīnišķīgiem subtropu dārziem, dabiskiem SPA, profesionālajām spāņu valodas skolām un senajām drupām.

Tasko pilsēta atrodas pie Mehiko, netālu no Klusā okeāna Balsasas upes ielejā (1755 metrus virs jūras līmeņa). Tā ir dibināta 1529. gadā, kad spāņu karavīri šeit atrada sudrabu. Pilsēta saglabāja koloniālajam periodam raksturīgo plānojumu un apbūvi. Tieši šajā laikā, pateicoties sudraba ieguvei, tā sasniedza savu uzplaukumu. Šeit ir daudz arhitektūras pieminekļu – Sokalo laukums, Santa Priska baznīca. Pilsētā atrodas arī Kasa Borda – sudraba ieguves pamatlicēja francūža Žozefa de la Borda māja, kā arī amerikāņa Spartlinga muzejs „Dons Gilermo” – tieši šis cilvēks 1930. gadā šeit atvēra juvelieru darbnīcu un savāca brīnišķīgu indiāņu kolekciju. Pilsētas apkārtnē atrodas vecākā sudraba raktuve, bet šaurajās viduslaiku ieliņās pārdod sudraba rotājumus. Jāuzsver, ka Tasko sudrabs ir ļoti labas kvalitātes un ar laiku tas nepaliek tumšāks.

Oahaka ir galvaspilsēta vienam no Meksikas dienvidaustrumu štatiem. Tā ir vienīgā vieta Meksikā, kur gatavo 50-grādīgo dzērienu „meskaļs”. Šeit nav ne grezno kūrortu, ne valsts industrijas centru, bet tā ir īstā Meksika, kur savienojas indiāņu tradīcijas un koloniālā arhitektūra. Oahakas štata attālinātajos kalnu rajonos joprojām dzīvo indiāņi, kuru dzīvesveids ir maz mainījies, paejot daudzām tūkstošu gadiem. To starpā vēl ir sastopami dziednieki – „kurandero”, kas gatavo maģiskās zāles pēc senajām receptēm. Pastaigājoties pa bruģētiem ceļiem, var apskatīt daudzas baroka stila baznīcas; pasēdēt mājīgajā vietējā kafejnīcā, kur var nogaršot visā valstī slaveno Oahakas štata virtuvi; nopirkt īsto meskaļu un indiāņu amatniecības darbus.

Monte Albana – pilsēta valsts, kas atrodas 200 metrus virs jūras līmeņa. Tas ir senās sapoteku civilizācijas reliģiozais centrs, kurš līdz 750. gadam bija tas galvaspilsēta. Šodien Monte Albana ir vislielākais arheoloģiskais muzejs zem atklātajām debesīm. Tā ievērojamākie objekti – fantastiskā pilsētas ģeometrija, Laukums bumbas spēlei, Observatorija, visā pasaulē pazīstamie dejotāju reljefie attēli. Šeit var atpūsties kafejnīcā, apmeklēt muzeju, kurā glabājas keramika un citi priekšmeti, kas tika atrasti pilsētā, var arī nopirkt brīnišķīgo keramikas izstrādājumu kopijas. Grāmatu veikalā ir liela Meksikas vēstures, kultūras un arheoloģijas literatūras izvēle angļu, itāļu, spāņu, vācu un franču valodās.

San-Kristobals-de-Las-Kasasa ir mīļa koloniālā pilsētiņa Hoveļa ielejā, kur atrodas klasiskie maija cilšu ciemati. San-Kristobalā ir skaists laukums un daudz baznīcu, no kurā visslavenākā ir Svētā Domingo baznīca. Pilsēta ir pazīstama ar tās svaigo kalnu gaisu, kā arī ļoti garšīgu kafiju, kura tiek audzēta vietējās plantācijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1619699sec.